Pokoli visszavágó vár a Pickre

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2003.03.01. 22:52
Címkék
Nagy álmokkal vágott a német túrának a Pick-Szeged, amely a magyar bajnokságban halmozza a sikereket, és az aranyérem egyik nagy várományosa.
A lemgói mérkőzésre is kellő önbizalommal felvértezve érkezett, hiszen a Fotex KC Veszprém otthonában aratott biztos győzelem lelkileg nagyon jót tett neki. Lele Ambrus sportigazgató is derűlátó volt, és bízott abban, hogy sikerült alaposan feltérképezni a Bundesliga listavezetőjét, és ennek alapján hathatós taktikával léphet pályára együttese.
A németeknél kérdéses volt a hat vb-ezüstérmes közül Zerbe játéka, mert a langaléta átlövő még nem heverte ki teljesen a portugáliai combsérülését. Több lemgói kitűnőség vírusos fertőzéssel bajlódott az utóbbi napokban, de a negyeddöntő első összecsapására ők is összeszedték magukat.
Dragan Djukics edző a mérkőzés előtt két dologra hívta fel játékosai figyelmét. Az egyik, hogy pontosan fejezzék be a támadásaikat, mert a Lemgo fő erőssége a kontratámadás. A másik pedig, hogy ügyeljenek a Schwarzer, Zerbe, Kehrmann játékkapcsolatra, pontosabban arra, hogy ez a három világklasszis ne tudja egymást játékba és helyzetbe hozni.
Az összecsapás elején úgy tűnt, hogy sikerül is a tréner kérését megvalósítania a csapatnak, mert Matics szerzett vezetést a Szegednek. Azonban az esélyesebb hazaiak gépezete beindult, s a két szélső – Kehrmann és Binder – már ekkor főszereplővé lépett elő.
Djukics edző időkérése sem használt, s mellé még el is bizonytalanodtak a szegedi játékosok. A vendégek trénere cserékkel próbálta felrázni csapatát, s ez a félidő közepére sikerül is. Azonban a folytatás lehangoló volt. Ettől kezdve már csak futott az eredmény után a Tisza-parti gárda. A Lemgo kontrákból rendszeresen eredményes volt.
A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A szegediek igyekeztek, azonban a sok támadási hiba megbosszulta magát, a gyors hazai ellentámadások rendre góllal zárultak. Szerencsére a Szegednek volt két 33 éves játékosa, Bajusz és Kotormán, akik példát mutattak küzdőszellemből, azonban nemigen leltek társakra. Így a Szeged szinte behozhatatlan hátrányba került a jövő vasárnapi visszavágóra.
A szombati csata után el kell gondolkodniuk a szegedieknek azon, hogy miként kaphattak ki, miközben 32 gólt lőttek a világ talán legerősebb klubcsapatának. Ha megtalálják a választ, akár csodát is művelhetnek a jövő vasárnapi visszavágón, ahol közönségük biztosan mellettük áll majd. Tudjuk, csodák csak ritkán adódnak, ám óriási meglepetéseket mostanában nem csak a női mezőnyben éltünk meg.

Mestermérleg
Volker Mudrow: – Azt játszottunk, amit tudunk.
Dragan Djukics: – Sajnos a játékosaink közül többen formájukon alul teljesítettek, s mellé még fegyelmezetlenek is voltak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik