Böjti szél Újvárosban

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.04.08. 21:45
Címkék
Az európai kupaküzdelmek hajrájában már csak női együttesek képviselik a magyar színeket, és legjobb férficsapataink  miután elköszöntek a negyed-, illetve az elődöntőben  a következő hetekben a bajnokságban és a Magyar Kupában egymás ellen harcolnak.
A szegedi Laluska (14) és Kuzmicsov szerdán is összecsap
A szegedi Laluska (14) és Kuzmicsov szerdán is összecsap
A szegedi Laluska (14) és Kuzmicsov szerdán is összecsap
A szegedi Laluska (14) és Kuzmicsov szerdán is összecsap
A szegedi Laluska (14) és Kuzmicsov szerdán is összecsap
A szegedi Laluska (14) és Kuzmicsov szerdán is összecsap
Az NB I-es rájátszás rangadóinak sora szerdán Dunaújvárosban kezdődik, ahol a böjti szél – amely a csúfosan elbukott EHF-kupa-elődöntő után nagyon felerősödött – elfújta Buday Ferenc edzőt, akinek a helyén két napja Kolics János, a csapat hajdani játékosa és volt edzője ül. A sokkoló hatású kupakudarc és az edzőváltás után keservesnek ígérkező rangadó vár a Dunaferr kézilabdázóira, akiket a mester egykori játékosával, Imre Vilmossal készített fel a sorsdöntő ütközetre.
"A legfontosabb, hogy minél hamarabb túltegyük magunkat a fiaskón – mondta Kolics János. – Emellett el kell döntenünk, hogy szűkös lehetőségeink közepette mekkora teret adjunk a fiataloknak. A jó formában levő, bő kerettel dolgozó, a bajnokságban vezető szegediek ellen a papírforma szerint kevés esélyünk van. Szerdán azonban rendezzük a sorainkat, és meghatározó embereink rutinját, valamint fiataljaink becsvágyát kihasználva lépünk pályára. Elsősorban a védekezésünkön múlhat a sikerünk, ezért igyekszünk okosan beosztani az erőnket.”
A visszatért vezetőedző kulcsemberként számít Kuzmicsovra, aki továbbra is jó formában van. Kapuskérdés nincs Újvárosban, mindig az időszerű ellenfél, a feladat határozza meg, hogy Stochl vagy Szathmári szerepel-e.
A szegediek sportigazgatója, Lele Ambrus, a klub hajdani játékosa szerényen, mondhatni, visszafogottan latolgatta az esélyeket. Elmondta, együttesének nem az újvárosiak gondjával kell foglalkoznia, hanem a saját felkészülésével és formája – különösen védekezése – javításával. A Pick-Szeged edzője, Dragan Djukics arra számít, hogy Újvárosban az edzőcsere pozitív változást eredményez. "Nálunk nincs különleges hír, és ez a legjobb hír, ugyanakkor tudjuk, mi történt Újvárosban, s ezért arra készülünk, hogy szerdán rettenetesen elszánt, bizonyítani akaró vetélytárssal kell harcolnunk – mondta Djukics mester. – A sok gond olykor pluszenergiákat hoz elő, szinte feltölti a bajból kilábalni akarót. Persze nekünk is pokoli erős a motivációnk, hiszen győzelmünkkel jelentős lépést tennénk nagy célunk, a bajnoki cím elérése felé. A legfontosabb az, hogy a saját karakteres stílusunkat játsszuk, és mi diktáljuk az iramot. Ha ez sikerül, akkor a jó eredmény sem maradhat el. A Cegléd elleni találkozónk óta játékosaink regenerálódtak, és az utóbbi napokban már csak a Dunaferr elleni taktikát gyakorolták.”
Dragan Djukics elmondta, hogy Habuczki sérülése sokat javult, a Cegléd ellen néhány percre pályára is léphetett a játékos, de Újvárosban aligha kap feladatot, mert folytatnia kell a rehabilitációt.

Tv: a Dunaferr– Pick-Szeged rangadót szerdán 18 órakor közvetíti a Sport1 csatorna.
Visszapillantó
1999–2000Dunaferr–Szeged27–20
Szeged–Dunaferr28–23
2000–2001Dunaferr–Szeged36–26
Szeged–Dunaferr26–24
Dunaferr–Szeged32–23
Szeged–Dunaferr28–25
2001–2002Szeged–Dunaferr32–23
Dunaferr–Szeged30–29
Szeged–Dunaferr28–23
Dunaferr–Szeged21–16
2002–2003Szeged–Dunaferr25–22
Dunaferr–Szeged32–31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik