Farkas Ágnes elégedett

JAKAB LAJOS, SIMON JÓZSEFJAKAB LAJOS, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2003.11.25. 21:51
Címkék
A magyar női válogatott Hévízen gyakorol, és vb-ellenfelei sem pihennek. A világbajnok Oroszország győzelmével végződött Kijevben a Turcsin-kupa.
Farkas Ágnes és a keret Hévízen edz (Fotó: Czagány Balázs)
Farkas Ágnes és a keret Hévízen edz (Fotó: Czagány Balázs)
Farkas Ágnes és a keret Hévízen edz (Fotó: Czagány Balázs)
Farkas Ágnes és a keret Hévízen edz (Fotó: Czagány Balázs)
Farkas Ágnes és a keret Hévízen edz (Fotó: Czagány Balázs)
Farkas Ágnes és a keret Hévízen edz (Fotó: Czagány Balázs)
A nyitó napon az oroszok 31–20-ra verték meg az Ázsia-bajnok Kínát, amely a magyarokkal a vb-n azonos csoportban szerepel, a házigazda ukránok pedig – akik a Mocsai-csapattal azonos vb-ágra kerültek – 33–27-re győzték le a vb-bronzérmes Szerbia-Montenegrót. A folytatásban – a szerbek 23–22-re megverték az oroszokat, Ukrajna pedig nem bírt (28–28) a kínaiakkal. A záró napon Kína nyert Szerbia-Montenegró ellen (31–26), így a házigazdáknak a döntetlen is elegendő lett volna az oroszokkal szemben a tornagyőzelemhez. Leonid Ratner csapata szinte végig vezetett, a hajrát azonban az oroszok bírták jobban (27–26), és ezzel negyedszer szerezték meg a Turcsin-kupát.
Az ukránok vb-felkészülését Ratner kapitány egyenesen katasztrofálisnak nevezte. Vitalij Reva, a szövetség elnöke a torna nyitánya előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, pénz hiányában szóba került, hogy a válogatott lemondja a vb-szereplést, ám az IHF illetékeseitől azt a választ kapták, hogy ebben az esetben a válogatottra kétéves eltiltás vár. A szövetségi kapitány csak néhány napja tudta először összegyűjteni a keret játékosait, akiknek a zöme külföldön szerepel. Sérülés miatt ráadásul most sem állt rendelkezésre a kulcsemberek közül Vergeljuk, Markusevszkaja és Harlanyuk. A döntőre kidőlt a sorból Szakada és a Vácott légióskodó Szjukalo. A baljós előjelek ellenére a kapitány bizakodó, mert szerinte a vb-ig rendbe jönnek a sérültek, és Ukrajna megszerezheti az olimpiai kvótát, vagyis a vb-n az öt között végezhet.

Nôi vb-felkészülési torna
Wernau (Németország): Németország– Szlovákia 27–20 (14–9), Ausztria–Fehéroroszország 32–21 (18–12), Németország–Fehéroroszország 30–15 (18–8), Ausztria–Szlovákia 33–29 (18–16), Fehéroroszország–Szlovákia 32–21 (22–12), Ausztria–Németország 33–31(17–15). A végeredmény: 1. Ausztria 6 pont, 2. Németország 4, 3. Fehéroroszország 2, 4. Szlovákia 0
Wernauban a németek, akik a vb-n a magyarokkal egy csoportban szerepelnek, tornaelsőségre számítottak, de csalódniuk kellett. Ekke Hoffmann kapitány együttesében az osztrákok elleni "döntőben” a lipcsei Jurack (8 gól) volt a legeredményesebb (a szintén vb-résztvevő osztrákoknál Logvin tíz gólt lőtt). A németek ebből a keretből válogatnak: Harlander, Englert, Härdter, Radzeviciute, Jurack, Danilovic, Krause, Henze, Pietzsch, Schliecker, Blacha, Ahlgrimm, Schmidt, Melbeck, Tobiasz és Wörz.

Farkas Ágnes elégedett

Farkas Ágnes, a válogatott balátlövője elégedetten beszélt eddigi hévízi tapasztalatairól. "Hétfőn érkeztünk, a szálloda tökéletes, és Hévízben különben sem lehet csalódni – mondta az Eb-gólkirálynő. – A Csokonai gimnáziumban edzünk, meleg teremben… Pörgős, jó gyakorlásokat vezényel Mocsai Lajos, és a másfél órába taktika, valamint egyéni képzés is belefér. Jövő kedden kezdődik a vébé, ezért ezen a héten a formába hozás utolsó szakaszához értünk. Mindenki nagyon igyekszik, hogy ütőképes lehessen együttesünk Horvátországban.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik