Kellenek Szrnka bombái

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.27. 21:26
Címkék
Hatalmas lesz a tét a december 2-án kezdődő horvátországi női világbajnokságon, hiszen a csapatok az érmek mellett a 2004-es olimpián való részvétel jogáért is harcba szállnak. Az első öt helyezett utazhat majd Athénba, s a magyar válogatott célja természetesen nem is lehet más, mint oda eljutni. Mocsai Lajos tanítványai túl vannak a felkészülés javán, s a csapat egyre izgatottabban várja az Elefántcsontpart elleni csáktornyai (Cakovec) rajtot. A lányok mindenképpen szeretnének ott lenni a torna utolsó napján Zágrábban, az éremcsatákon. Sorozatunkban a világbajnokság magyar résztvevőit mutatjuk be.
A mögöttünk hagyott nyáron Szrnka Hortenzia több válogatott-társával (Farkas Ágnes, Siti Eszter) együtt döntött úgy: külföldön folytatja pályafutását. Sokan féltették a 22 éves lányt a légiósélet megpróbáltatásaitól, s vélekedtek úgy, még ráfért volna néhány év Dunaújvárosban a Kiss Szilárd, Mátéfi Eszter edzőpáros keze alatt, ám az átlövő váltani akart. A német HC Frankfurt jó vásárt csinált, hiszen Szrnka főszereplésével vezeti a Bundesligát. S hogy a Frankfurtnak milyen szüksége van az egykori dunaújvárosi átlövőre, azt jelzi, hogy a múlt héten a világbajnoki felkészülés hajrájában (a franciaországi torna és az AstraZeneca-kupa között) is visszarendelték a klubcsapat létfontosságú bajnoki mérkőzésére. A vb-n lesz egy találkozó, amelyen nemcsak az átlövő bombáira, hanem tapasztalatára is szükség lesz a németek elleni csoportmeccsen.

Egy emlékezetes pillanata

Majd következett kétszer az élete talán legjobb formájában kézilabdázó Szrnka Hortenzia, aki végül 17 (!) góllal zárta a mérkőzést. Nem csoda hát, hogy a lefújás után mindenki őt ünnepelte.
Részlet az NS 2002. február 12-ei számából
Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés, Dunaferr–GOG Gudme 25–20

Névjegy

SZRNKA HORTENZIA

Született: 1981. május 28., Gyula
Magassága/testsúlya: 188 cm/81 kg
Posztja: balátlövő
Klubjai: Békéscsabai NKC, Dunaferr SE, HC Frankfurt (német)
Nevelőedzője: Csulik Pál
Edzői: Tobak László, Tobak Lászlóné, Farkas József, Szabó Károly, Rácz Sándor, Kiss Szilárd, Dietmar Rösicke
Első válogatottsága: 2001. április 12., Nagykanizsa (Oroszország, 27–29)
Válogatottsága/góljai: 35/64
Legjobb eredményei: Eb-5. (2002), EHF-kupa-2. (2003), 2x magyar bajnok, MK-győztes, junior-vb-2. (2001)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik