Ezúttal nem maradt le

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.29. 21:47
Címkék
Hatalmas lesz a tét a december 2-án kezdődő horvátországi női világbajnokságon, hiszen a csapatok az érmek mellett a 2004-es olimpián való részvétel jogáért is harcba szállnak. Az első öt helyezett utazhat majd Athénba, s a magyar válogatott célja természetesen nem is lehet más, mint oda eljutni. Mocsai Lajos tanítványai túl vannak a felkészülés javán, s a csapat egyre izgatottabban várja az Elefántcsontpart elleni csáktornyai (Cakovec) rajtot. A lányok mindenképpen szeretnének ott lenni a torna utolsó napján Zágrábban, az éremcsatákon. Sorozatunkban a világbajnokság magyar résztvevőit mutatjuk be.
Tavaly egy makacs sérülés miatt Ferling Bernadett lemaradt a dániai Európa-bajnokságról. Pedig formája alapján akkor is ott lett volna a helye a keretben, ám a majd kéthetes kihagyás után a Dunaferr játékosa csak vésztartalékként készülhetett a kontinensviadalra. Lemaradt az Eb-ről, ám ez nem szegte kedvét, sőt még elszántabban készülődött A 2003-as esztendő eddig eltelt részében pedig sok sikerélményben lehetett része a dunaújvárosiak klasszisának: bajnoki cím és EHF-kupa-ezüstérem az eddigi mérleg, ám az év legfontosabb próbatétele még hátravan. Ferling szinte észrevétlenül lett kulcsember a Dunaferrben és biztos kerettag a magyar válogatottban. A dunaújvárosi közönség egyik első számú kedvence ritkán okoz csalódást az érte szorítóknak. Bár a válogatottban eddig nem szerepelt túl sok mérkőzésen (23 évesen éppen szülővárosában debütált a címeres mezben, s a horvátországi vb lesz az első világversenye), mégis hatalmas a nemzetközi rutinja, hiszen klubjával nyert már BEK-et, Szuperkupát és EHF-kupát, ez pedig minden szempontból irigylésre méltó eredménysor.

Egy emlékezetes pillanata

Néhány bírói ítélet támogatta a büntetőt hibázó dánokat, miközben Ferling Bernadett zseniális góljaival 10–10 lett az állás.
Részlet az NS 2003. május 11-ei számból.
EHF-kupa-döntő, Dunaferr–Slagelse 27–22

Névjegy

FERLING BERNADETT

Született: 1977. július 13., Tatabánya
Magassága/testsúlya: 180 cm/70 kg
Posztja: irányító, átlövő
Klubjai: Tatabányai SC, TFSE, Dunaferr SE
Nevelőedző: Kuzma Ferencné
Edzői: Pánovics Lajos, Szigeti Ottó, Laurencz László, Pánczél Barabás, Kajcsa András, Zsiga Gyula, Mátéfi Eszter, Kiss Szilárd
Első válogatottsága: 2000. november 22., Tatabánya (Szlovákia 28–28)
Válogatottsága/góljai: 28/45
Legjobb eredményei: BL-győztes (1999); Szuperkupa-győztes (1999); EHF-kupa-győztes (1998), EHF-kupa-2. (2003); 4x magyar bajnok; 4x MK-győztes
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik