Újváros: ahogy elvártuk

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.03.20. 23:18
Címkék
Napok óta tombolt a kézilabdaláz Dunaújvárosban, hiszen a sportág itteni barátai a legendás Dunaferr-csarnokban szerették volna ünnepelni kedvenceik bejutását a női Bajnokok Ligája elődöntőjébe, amelynek sorsolását kedden tartják Bécsben. Ugyanakkor az igazi láz a lányok között jelentkezett szombaton reggelre, ezért Kiss Szilárd edző nem a legnyugodtabban várta a visszavágót.
Női Bajnokok Ligája

46296 Dunaferr BL-meccse
"Pálffy, Oblisz és Bohus belázasodott, és az utóbbi nem is vállalhatja a mérkőzést – mondta a mester. – Nekünk ma csak egy célunk lehet, a győzelem, és ezt profi játékosaink tökéletesen tudják. Bohus helyére pedig a fiatal Borbélyt nevezzük."
Olekszandr Panov, a vendégek ukrán edzője nagyon magába roskadtan ült a kispadon, miközben világhírű játékosai bemelegítettek.
"Ugyanazzal a csapattal jöttünk, amely Podgoricán öt góllal kikapott a Dunaferr-től – mondta. – Minden játékosom egészséges, és Vámos Boglárka maradt ki a mai keretből."
Érdekesség volt, hogy montenegróiak saját zászlajukat tetették fel a házigazdákkal, és nem a szerb-montenegrói államközösség lobogóját.
A vendégek mestere nem véletlenül aggódott. Együttesének hírességei – Bulatovics, Knezsevics, Damjanac, Szavics vagy Jeraminok – sápadtan, remegő kézzel kezdték a csatát, miközben Kindl és Pálinger vezérletével a Dunaferr összesítésben 11 gólosra növelte előnyét (9–3). A vendégeken edzőjük időkérése sem segített, mert Radulovicsék akkor lőttek gólt, amikor csak akartak. Olykor trükkös, kissé kockázatos megoldásokat is kipróbáltak, de fantasztikus teljesítményük közepette ezt aligha lehetett felróni nekik.
A Podgorica gyakran cserélt, és a friss erők három gólra csökkentették hátrányát, de Radulovics, Ferling és Nagy négy góllal válaszolt Damjanac, a jobbkezes jobbszélső találatára. Kulcsár, Lovász és Oblisz védekezésben jeleskedett, remekül megtalálta az összhangot Pálingerrel, és a szünetre megtartotta biztos előnyét a fantasztikusan kézilabdázó hazai együttes.
A második félidőre már csak ünnepelni valója maradt az újvárosiaknak, akik egy percig sem hagyták érvényesülni a Podgoricát. A vendégek olykor megmutatták ugyan, hogy lerohanásaik roppant veszélyesek, ám a Dunaújváros védekezésével szemben csak elvétve találtak ellenszert, és Pálinger remeklése ezúttal is sokkolta őket. Öszszesítésben már 13 góllal vezetett Kiss Szilárd csapata (24–16), és ismét megmutatta, miért tartják sokan az idei BL-sorozat egyik nagy esélyesének.
A világbajnoki ezüstérmes lányok vezetésével álomkézilabdát játszott a Dunaferr, amely minden csapatrészében, illetve a játék összes elemében jobb volt vetélytársánál. A hajrára ezek után persze nem maradt kérdés (29–21), és a magyar bajnok olyan játékkal és akkora különbséggel diadalmaskodott, ahogyan azt hívei elvárták.

A Dunaferr edzőjétől azt kérdeztük, miként hidalta át csapata a beteg Bohus hiányát?
– Válogatott beállósunk főleg a nyitott védekezésben kulcsember, és ezt a variációt ezúttal nem kellett alkalmaznunk – válaszolta a mester. – Támadásban pedig jól helyettesítették őt társai. A remek eredményért pedig valamennyi játékosomat dicséret illeti, és nem foglalkozunk azzal, hogy melyik vetélytársunkat kapjuk az elődöntőben. Sikerült újra meglepnünk a Podgoricát védekezési taktikánk megváltoztatásával. Knezsevicsre külön is ügyeltünk. Támadásban pedig egy-két kivételtől eltekintve pontosan, átgondoltan játszottunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik