Kialakult a végeredmény?

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2004.05.12. 22:12
Címkék
Három mérkőzés (DunaferrVác, GyőrVác, Dunaferr FTC) ugyan még hátravan a női bajnokság felsőházi rájátszásából, de a keddi rangadó után  úgy tűnik  a jelenlegi állással (1. Dunaferr, 2. Győr, 3. FTC, 4. Vác) fejeződhet be a bajnokság.
A legnagyobb kérdésre kedden megkaptuk a választ: a rájátszást két vereséggel kezdő, EHF-kupa-döntős győri lányok összekapták magukat, és a Vác (idegenben), majd a Dunaferr legyőzése után a Kőbányai úti "ezüstmérkőzésen" is nyertek (25–23), megismételve október 22-i bravúrjukat.
"Tisztában voltunk a találkozó jelentősségével – mondta Róth Kálmán edző –, s ennek megfelelően készültünk. Remekül kezdtünk és hatgólos előnyt szereztünk, ám ezután sorozatban kerültünk emberhátrányba, figyelmetlenségünk miatt nem tudtuk megtartani a labdát, magunkra hoztuk ellenfelünket. Később sikerült rendezni sorainkat, és a hatékonyan védekező, valamint eredményesen támadó Görbicz vezetésével gyors ellentámadásokat tudtunk vezetni. Az izgalmas végjátékban mi higgadtabbak voltunk, bátrabban vállalkoztunk. Sirina ezúttal is ragyogóan védett."
A mérkőzés után a győri szurkolók lelkesen ünnepelték kedvenceiket, különösen a csapat üdvöskéjét, Görbiczet, aki május 13-án ünnepli 21. születésnapját. "Igazi csapatként szereztük meg ezt a számunkra nagyon fontos két pontot – véleményezte a sikert az ünnepelt. – A védekezésünk rendkívül agresszív volt, igaz, a Fradi is erőszakosan küzdött. Bódi sorsdöntő gólt lőtt az utolsó percben."
Sirina Irina elmondta, hatalmas csatát vívott a két csapat. "Mindkettőnknek fontos volt a két pont – vélekedett –, és remek csapatmunkánknak köszönhettük, hogy nagyot léptünk az ezüstérem megszerzése felé."
Szerdától a Győr a vasárnapi, Viborg elleni EHF-kupa-döntő első mérkőzésére készül.
Németh András, az FTC edzője elmondta, hogy csapata gondjait hűen tükrözte a rangadó. "Kevés olyan rutinos játékosunk akad, akire akkor is biztosan lehet számítani, amikor a legjobban kell – hangsúlyozta. – Mraviková és Uhraková ezek közé tartozik, valamint Tóth és Kirsner is. De az utóbbi hajlamos arra, hogy egy-egy mérkőzés előtt lelkileg túlpörögje magát, ami aztán görcsös akarásba torkollik. Sugár ismét jól helytállt. Az évad nekünk gyakorlatilag befejeződött, és kész a mérleg. A hazai pályán a Dunaferr és a Győr ellen elvesztett négy rangadó ellenére büszke vagyok bronzérmes csapatomra, amelyet a belső posztokon szeretnénk megerősíteni."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik