Iváncsik Gergő: sürget az idő

JAKAB LAJOS, SIMON JÓZSEFJAKAB LAJOS, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2004.07.28. 21:15
Címkék
A múlt hét végi franciaországi előolimpiákról hazatérő válogatottak közül a női együttes tagjai erre a hétre visszatértek klubjaikba, a férficsapat játékosai pedig - a keddi pihenőt követően - szerdától péntekig a Körcsarnokban gyakorolnak.
Skaliczki László, a férfiak szövetségi kapitánya naponta két edzést vezényel, és immár a technika csiszolása, a taktika finomítása kerül előtérbe.
"Athéni felkészülésünk harmadik szakasza a világbajnok Horvátország elleni, augusztus ötödikei, majd hetedikei találkozókig tart - mondta a mester. - Hasznosítjuk az Izland elleni három találkozó, valamint az előolimpiai három mérkőzés tapasztalatait, hogy mind védekezésünkben, mind támadójátékunkban megtaláljuk a legjobb variációkat, a csapatunkhoz leginkább illő figurákat, felállásokat."
A combsérüléssel bajlódó Bendó Csaba kiválása után hivatalos tartalék nélkül maradt a 15 tagú keret, amelyben csak Díaz Ivo panaszkodik térdfájásra. A veszprémi sztár nem sérült meg, ezért nem kell edzéseket kihagynia, de a gyakorlásokon néhány nehezebb feladatot kihagy, valamint dr. Erdélyi Gábor csapatorvos is kezeli őt, hogy mielőbb százszázalékos lehessen a teljesítménye.
A keret egyik legnagyobb reményű fiatalja, a veszprémi Iváncsik Gergő arról beszélt, hogy nagyon jól jött, ám roppant rövid volt az egynapos pihenő.
"Még arra sem futotta az időből, hogy hazamenjek Győrbe a családomhoz - mondta a balszélső. - Kicsit pihentem, aludtam egy nagyot, aztán már indultam is vissza a válogatottba. Sürget bennünket az idő, még sok feladat áll előttünk az olimpiai rajtig, de hát ennek most van itt az ideje. Apróbb sérülésem nekem is van, de erre nem is szabad odafigyelni."

Szavazás

Elégedett férfi kéziseink olimpiai 4. helyével?

Írja be az itt látható számot!
---- Férfi mérkőzések
Németország-Oroszország 27-34 (13-19). Bonn, 2800 néző. Németország: Fritz - Jansen 3, Immel 1, Hens 3, Stephan 4 (2), Baur 3 (2), Weber. Cs: Ramota (kapus), Weber, Zerbe, Zeitz 2, Kehrmann 3, Schöne, Dragunski 1, Schwarzer 1, Glandorf 6. Edző: Heiner Brand. Oroszország: A. Lavrov - Bulak 4, Koksarov 11 (8), Krivoslikov 1, Tucskin 3, Baskin 1, Torgovanov 4. Cs: Kosztigov (kapus), Gorbatikov 1, Rasztvorcev 5, Gorpisin, Pogorelov 1, Csipurin 1, Ivanov 2. Edző: Vlagyimir Makszimov.
Németország-Oroszország 26-31 (14-16). Minden, 3300 néző. Ld: Hens 5, Stephan 5 (3), Jansen 4, Kehrmann 4, Schwarzer 3, ill. Rasztvorcev 8, Koksarov 8. Az Európa-bajnok németek - a magyarok athéni csoportellenfelei - azt mondták, a felkészülés jelenlegi szakaszában nem szabad túldramatizálni a címvédő, nagyon erős oroszok elleni vereségeket.

Női mérkőzések
Barcelona. Spanyolország-Ukrajna 23-22 és 19-29 ---- A női keret tagjai erre a hétre viszatértek klubjaikba. A Dániában idegenlégiós két csillag közül Siti Eszter a dán FCK-ban edz, míg Farkas Ágnes (Aaalborg) Budapesten maradt.
"Egyéni erősítőprogram alapján készülök, valamint csütörtökön és pénteken a Vasas edzéséhez csatlakozom - mondta a Nemzeti Sportnak a klasszis balátlövő. - Klubom elengedett az olimpia végéig, ezért most nem kellett visszatérnem Dániába. Erősíteni az Építők-csarnokba járok, amelyben a pályafutásomat kezdtem. Tizenegy évig kézilabdáztam a hajdan nemzetközi hírű népligeti egyesületben."
Mocsai Lajos mester együtteséhez kapcsolódó hír, hogy a szintén olimpiára készülő spanyolok otthon egyszer legyőzték Ukrajnát, a mieink athéni csoportellenfelét, majd súlyos verséget szenvedtek tőle. Az első találkozóra Leonyid Rattner kapitány lányai a barcelonai repülőtérről estek be. Az Ukrajnát Athénban csapatként egyedül képviselő együttes július 30-án Franciaországban a világbajnok ellen játszik, amely augusztus 4-én Veszprémben, 5-én a BS-ben Magyaroszággal mérkőzik (a jegyek már kaphatóak, és friss hír: a BS-be a 14 évnél fiatalabbak ingyen léphetnek be).

Szavazás

Elégedett női kéziseink olimpiai 5. helyével?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik