Erős és szerény vetélytársak

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2005.01.18. 21:34
Címkék
A női európai kupák keddi, bécsi sorsolásán norvég, német és görög ellenfelet kaptak a KEK-ben és az EHF-kupában még álló magyar együttesek.
A KEK-ben a Vác a német Bundesligában élen álló Nürnberggel találkozik, és itthon játssza a visszavágót (a tét a nyolcba jutás, mert az ebből a körből továbbjutó négy együtteshez csatlakoznak a negyeddöntőben a Bajnokok Ligája négy csoportjában harmadik helyen végzők). Az EHF-kupában a Győri Graboplast ETO KC a norvég Vag Vipersszel, az FTC a görög Anagenniszi Artasszal, a Cornexi-Alcoa-HSB Holding a norvég Byasen Trondheimmel mérkőzik a nyolcaddöntőben (csak a fehérváriak kezdenek idegenben).
Azt nem lehet mondani, hogy Győrött lelkesen fogadták volna az EHF-kupa nyolcaddöntőjének párosításáról Bécsből érkező hírt, de azt sem, hogy megdöbbentek volna. A norvég Vag Vipers nem legyőzhetetlen, de a skandinávok az egy hónappal ezelőtt Magyarországon befejeződött Eb-n adtak keserű leckét a mieinknek korszerű kézilabdából.
Tíz hónappal korábban, 2004. április 18-án Győrött, majd 24-én Norvégiában az EHF-kupa elődöntőjében már megmérkőzött egymással a Győr és a Vag. Vanyus Attila, a győri klub elnöke a keddi sorsolás értékelésekor elmondta: "Akkor is Győrött volt az első mérkőzés, és azon 29-20-ra győztünk. A visszavágót ugyan három góllal - 29-26-ra - elvesztettük, de továbbjutásunk nem forgott veszélyben. Az azóta eltelt időben a mi csapatunk erősödött, és ez ad alapot arra, hogy most is bízzunk Róth Kálmán mester csapatában."
A továbbjutásra esélyes győri együtteshez kapcsolódó friss hír, hogy a január 14-én Győrött lejátszott Graboplast-Kiskunhalas bajnoki mérkőzés teljes bevételét a délkelet-ázsiai szökőár károsultjainak megsegítésére ajánlotta fel a klub. Az adakozáshoz a kiskunhalasiak is hozzájárultak azzal, hogy játékosaik és vezetőik is megváltották a találkozó belépőjegyét. A közel 500 ezer forintos adományt szerdán Győrött Vanyus Attila és Sirina Irina csapatkapitány adja át a Vöröskereszt képviselőinek.

Görbicz Anita, a Gyôr egyik legjobbja a Vag ellen újra csilloghat (Fotó: Czagány Balázs)
Görbicz Anita, a Gyôr egyik legjobbja a Vag ellen újra csilloghat (Fotó: Czagány Balázs)
Görbicz Anita, a Gyôr egyik legjobbja a Vag ellen újra csilloghat (Fotó: Czagány Balázs)
Norvég csapattal hozta össze Fortuna a Cornexit is, amelynek edzője, Szabó Edina igen jól informált a trondheimiekről. "Borzasztóan nagy feladat áll előttünk - mondta. - A trondheimi klub vezetői - sok tehetős szponzor támogatásával - évek óta szisztematikusan építik a csapatot. Valeri Putans kollégám keretében sok a fiatal, sikeréhes játékos. A Byasen a bajnokság eddigi tizenkét fordulójában csak a listavezető Larviktól kapott ki, mégpedig otthon és kilenc góllal. A legutóbbi fordulóban a Győr ellenfelét, a Vagot nyolc góllal győzte le, és Snorrögen kilenc, Villabö pedig öt gólt lőtt. A tizenhatba a szerb Knjaz Milos legyőzésével jutott, igaz, idegenben három góllal kikapott, de a visszavágót hattal megnyerte. A selejtezőben a belga HF Vise ellen száz harminckilences összesítéssel nyert, s mindkét mérkőzést otthon játszhatta. Visszagondolva az Európa-bajnokságra, akad törlesztenivalónk a norvégokkal szemben, és együttesem mindent megtesz, hogy ez sikerüljön. A kitűnően motivált Cornexi mind a bajnokságban, mind az EHF-kupában bizonyítani szeretne. Ezekben a napokban azonban az NB I-es feladatokra kell összpontosítanunk, aztán majd februárban az európai kupára."
Az FTC mestere, Németh András elégedetten beszélt az esélyekről.
"A görög Artasz szerepelt azon a listán, amelyet a kedvezőnek tartott lehetséges ellenfelekből állítottunk össze - mondta. - Vetélytársunk a BL-selejtezőben kiesett a portugál Madeirával szemben, mégpedig idegenben lőtt kevesebb gólja miatt. A következő körben lelépte a luxemburgi Bascharagét, majd a tizenhatba jutásért újra a Madeirával hozta össze a sors. Ingadozó teljesítményére jellemző, hogy otthon tizenhat góllal nyert, Funchalban viszont tízzel kikapott. Az előző évadban mi is találkoztunk vele a BL-selejtezőben, és itthon tizennégy góllal leiskoláztuk, Görögországban viszont gyenge játékkal kikaptunk öt góllal. Akkor az Artasznak még volt internetes honlapja, most viszont nem találtuk. Két magyar játékosa, Szőke és Káldi tavaly ellenünk még szerepelt, ám azóta elhagyta a csapatot. Játékosaim is örülnek, hogy elkerülték a veszélyesebb ellenfeleket, és valamennyien tudják, mindenki biztos továbbjutást vár az FTC-től, amely erre képes is." ---- V ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik