Rangadó a Népligetben

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2005.01.21. 00:10
Címkék
Újabb rangadóval folytatódik ma a női bajnoki pontvadászat: az FTC a Győri Graboplastot fogadja. Igaz, hogy még hét forduló hátravan, de már araszolunk az alapszakasz vége felé, s minden szerzett vagy elvesztett pontnak egyre nagyobb a jelentősége.
A rájátszás négytagú felsőházába kerülésért öt csapat verseng. A táblázaton vesztett pontok tekintetében azonos pontszámmal álló Dunaferr és Győr ugyan jelentős, de korántsem behozhatatlan előnnyel vezet. Az ő helyük a négy között már szinte biztos. A további két helyre a Cornexi, az FTC és a Debrecen pályázik.
A rövid helyzetelemzésből is kitűnik, hogy a mai csata különösen Németh András mester népligeti tanítványainak jelentős, mivel botlásukkal kellemetlen helyzetbe kerülnének. Márpedig a két csapat legutóbbi, fővárosban rendezett négy egymás elleni találkozóján látottak alapján ez sem kizárható (az említett négy mérkőzés közül hármat az ETO nyert meg).

Tóth Tímeától, az FTC csillagától sok gólt várnak a csapat szurkolói (Fotó: Czagány Balázs)
Tóth Tímeától, az FTC csillagától sok gólt várnak a csapat szurkolói (Fotó: Czagány Balázs)
Tóth Tímeától, az FTC csillagától sok gólt várnak a csapat szurkolói (Fotó: Czagány Balázs)
A sporttársadalom még Kulcsár Anita szerdán bekövetkezett tragikus halálának hatása alatt áll, miként az elmúlt év januárjában, amikor az ország a győriek büszkeségét, Fehér Miklóst gyászolta. Bizonyos mértékig a győriek Kulcsár Anitát a magukénak vallják, mivel hosszú éveken át játszott az ETO-ban, itt vált élvonalbeli, majd válogatott játékossá. Nem csoda tehát, hogy szerdán megdöbbentek a hír hallatán, akárcsak a ferencvárosiak, akiknek az edzője, Németh András elmondta, nehezen tudta érdemi gyakorlásra ösztökélni tanítványait, akiket lelkileg erősen megviselt Kulcsár halálhíre.
- Nekünk ellenfelünk volt, de remek játékosnak tartottuk, aki nagyon fog hiányozni a sportágból - mondta Németh András. - A gyász és a szomorúság órái után azonban gyakorolnunk kellett, mert ez a dolgunk.
- Viszonylag sok idejük volt a felkészülésre. Hogyan használták ki?
- Két héten át csak a Győr elleni rangadóra összpontosíthattunk, miután a svéd Önneredsszel szemben könnyen továbbjutottunk az EHF-kupában. Remélem, meglátszik majd a teljesítményünkön a sok edzés, amelyet csak kisebb sérülések zavartak meg. A lábsérüléssel pihenő Laluska továbbra sem léphet pályára, a többiek egészségesek.

Gyertyák, virágok
Maglódi Lajos, az FTC ügyvezetô igazgatója: „Kulcsár Anita emlékére a Kôbányai úti csarnokunk bejáratának közelébe kihelyezzük a feledhetetlen játékos fényképét, amelyhez a szurkolók letehetik mécseseiket, gyertyáikat, virágaikat. A találkozó elôtt egyperces gyászszünetet tartunk, a lányok pedig fekete karszalaggal lépnek pályára.”
- Milyen formában van csapata?
- Mindig reménykedem, hogy egyre jobb lesz a Fradi. A korábbi hetek edzései után olykor már bizakodtam, ám többnyire csalódnom kellett.
Azt Győrött is tudják, hogy Kulcsár tragédiája rányomja a bélyegét a sportágra, azonban az életnek mennie kell tovább. A Graboplast ETO KC-ban az is egyértelmű: a csapatnak az FTC ellen meg kell állnia a helyét.
- Mi várható pénteken? - kérdeztük Róth Kálmánt, a Győr edzőjét.
- A Lublin elleni EHF-kupa-visszavágó történései okozta kábultság végre oldódik a csapatban, amely egyre jobban kezd visszazökkeni korábbi kerékvágásba - vélekedett Róth Kálmán. - A napokban újabb sérülés és betegség nehezítette a felkészülésünket. Simona Gogirla a combját fájlalja, amely meghúzódott, ezért állandó orvosi kezelés alatt áll. Ô a héten még nem edzett. Ugyancsak a heti edzésmunka kihagyására kényszerült a folyamatos hőemelkedésre panaszkodó Görbicz Anita. Ana Djokics ugyan már felépült az Európa bajnokságon szerzett lábsérüléséből, de nagy kérdés, hogy az egy hónapos kiesés után mire lesz képes. Továbbra sem számíthatunk a bokaszalag-szakadást szenvedő Mörtelre.
- A panaszáradat után akad valami biztató is?
- Nyugalmat kölcsönözhet a lányoknak, hogy ellenfelükkel szemben kedvező a pozíciójuk. Megnyugvással tölt el bennünket az is, hogy játékosaink egyre elszántabbak, újra égnek a bizonyítási vágytól.
- Mi dönthet?
- Hogy melyik csapat védekezése lesz hatékonyabb, továbbá az is, hogy a két - a gyors lerohanást előszeretettel alkalmazó - együttes közül melyik tudja jobban és eredményesebben kihasználni lehetőségeit. A találkozót háromesélyesnek tartom.

Tv: az FTC-Győr mérkőzést ma 18 órakor a Sport1 csatorna közvetíti.
Visszapillantó
2002–2003ETO–FTC35–25
FTC–ETO29–30
FTC–ETO44–31
ETO–FTC36–33
2003–2004FTC–ETO23–25
ETO–FTC25–25
ETO–FTC26–29
FTC–ETO23–25
2004–2005ETO–FTC32–28

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik