A Dunaferr nem tört meg a sorscsapásoktól

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.02.19. 22:01
Címkék
A Dunaferr számára ugyan nem volt tétje a szombati, Podgorica elleni mérkőzésnek, mégis izgatottan várták a csatát Kiss Szilárd tanítványai közül azok, akik még nem estek áldozatul az együttest sújtó balszerencse-sorozatnak.
"Kíváncsi vagyok, mire lesz képes a csapat Radulovics, Németh, Bohus, Lovász és Nagy nélkül - mondta Kiss Szilárd. - Kétségtelen, hogy további remek játékosok is vannak az együttesben és ők is képesek eldönteni egy-egy fontos mérkőzést, ám a legnagyobb gond, hogy a sérülések miatt megbomlott az együttes szerkezeti egysége." A sérült csapatkapitány, Bohus Bea ezt mondta: "Több baj viszont már nem érhet minket, mert Pálinger Kati vett egy bűvös követ, amely távol tartja tőlünk a rosszat."

A podgoricaiak edzőjét, Dusko Milicset arról kérdeztük, hallotta-e azt a híresztelést, hogy a horvát válogatott kapusa, Sanela Knezovic lehet Pálinger utódja a Dunaferrben. "Igen, de ennek nem sok alapja van - mondta a tréner, aki hajdan a Debreceni Dózsában még Szathmárival, Bordással és társaikkal kézilabdázott együtt. - Knezovicnak ugyanis még egy évig érvényes a szerződése a Podgoricával." A mérkőzés esélyeiről a mester segítője, Maja Bulatovics, a volt szerb válogatott sztár ennyit mondott: "A lábát fájlaló Kolakovics kivételével minden játékosunk egészséges és a csoportunkban a harmadik hely megszerzéséhez jó mérkőzésen szeretnénk nyerni. A sorsunk és a KEK-indulásunk lehetősége azonban a Valencia-Ikast találkozótól is függ."

Vincze, Balogh, Bulath, Pigniczki, Pálffy és a többi újvárosi lány Pálinger vezérletével mindent megtett, hogy eloszlassa a kételkedők bizonytalanságát. A hullámzó színvonalú, fordulatos első félidőben oroszlánként küzdöttek a hazaiak és többnyire megállították a montenegrói rohamokat. Néhány ziccert így is kihagytak a magyarok, ám 4-6 után szinte megtáltosodtak. Nem volt meglepetés, hogy gyors, ügyes támadásaikat Pálinger bravúrjai után vezették. Főszereplő volt - mint már annyiszor - Ferling, aki zseniálisan fogta össze társait és gólokat is lőtt (12-7). Két perccel a szünet előtt mindenkiben meghűlt a vér, mert Bulath lába letapadt, a játékos a combjához kapott és a földre esett. Frank József doktor, a csapat orvosa talpra állította ugyan, de le kellett sántikálnia a pályáról. A szünetben alaposabban megvizsgálták Bulath combsérülését, és - Bába Mihály gyúró szerint - a játékos valószínűleg rásérült a korábbi izomhúzódására. "Kérdéses, hogy pályára tud-e lépni a folytatásban, de azt ő érzi, mennyire fáj a combja" - mondta a gyúró.

A dunaújvárosiak fiatal balszélsôje, Vincze Melinda (fehérben) remekül pótolta a sérült Nagy Ivetettet, bátran vállalkozott, és öt gólt szerzett
A dunaújvárosiak fiatal balszélsôje, Vincze Melinda (fehérben) remekül pótolta a sérült Nagy Ivetettet, bátran vállalkozott, és öt gólt szerzett
A dunaújvárosiak fiatal balszélsôje, Vincze Melinda (fehérben) remekül pótolta a sérült Nagy Ivetettet, bátran vállalkozott, és öt gólt szerzett
A Dunaferr továbbra is bátran, olykor önfeláldozóan támadott és igyekezett fegyelmezetten, agreszszíven védekezni. Ez továbbra is a hazaiaknak sikerült jobban. Egy-egy montenegrói felvillanás nem zökkentette ki a hazaiakat a játékukból, amely a megszokott módon Pálinger bravúrjaira és a gyors lerohanásokra alapult. Kindlre külön vigyázott Hobjila, aki mellett Knezovic kapus, valamint Puchacz, Marzec és olykor védekezésben Damjanac tett sokat csapata minél elfogadhatóbb eredményéért.
A fokozatosan belelendülő Pálffy góljával 21-15 lett az állás, és ragtapasszal a homlokán Trufán is pályára lépett (ő fejelt össze edzésen az orrtörést szenvedő Raduloviccsal).

A hajrában Kindl mellett a szenzációs formában kézilabdázó Ferling is külön őrt kapott, de ekkor Vincze és társai csillogtak (26-17), a Podgorica pedig lassan beletörődött, hogy le kell mondania a csoportban a harmadik helyről, és ezzel a KEK-negyeddöntőbe jutásról. A Dunaferr tartalékosan is folytatta bravúros BL-menetelését, és a márciusi negyeddöntőben a B-csoport győztesével itthon kezdi a párharcot.

Van olyan, hogy tartalékos Dunaferr?
Kiss Szilárd:
Sajnos van, de ez a csapat is fantasztikus teljesítményt nyújtott a Podgorica ellen. Tudtam, hogy hatalmas lendülettel, óriási akarattal fogunk kézilabdázni, és nem is kellett csalódnom. Bíztam a fegyelmezett, erőszakos védekezésünkben, ami átsegített bennünket egy-egy kisebb hullámvölgyön. A lányok csapatként újra jelesre vizsgáztak.

Kivel lehetett elégedett?
Dusko Milics:
Az első játékrészben viszonylag jól tartottuk magunkat, és ekkor kapusunk, valamint átlövőink is igyekeztek. A folytatásban azonban kiderült, a csapat zöme még nem kellően rutinos az európai kupaporondon. ---- Pálinger Katalin:
- Óriási szívvel játszottunk, és az akaratunk átsegített bennünket minden nehézségen. Büszke vagyok a csapatra, valamint a közönséget sem győzöm eléggé dicsérni. A fiatalok sokat segítettek, és ez igen fontos a jövőre nézve.

Ferling Bernadett:
- Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, amelyen a tekintélyünk megőrzése is fontos volt. Azért jó ebben a csapatban kézilabdázni, mert bármikor elővehetünk néhány játékost a cseresorból, és ők ha kell, megszakadnak a pályán. A rutinosabb játékosok bíztatták az ifjakat, és példát is mutattak nekik.

Kindl Gabriella:
- Az volt a legfontosabb, hogy megpróbáljuk pótolni a sérült játékosainkat, illetve megmutassuk, így is Dunaferr a Dunaferr. Az egységünk volt a sikerünk titka.
Vincze Melinda: - A sérülések miatt kevesen voltunk, így több lehetőség jutott a fiataloknak. Nagyon akartunk nyerni, és sikerült.
Bulath Anita: - Nagyon fáj a combom, az orvos szerint lehet, hogy beszakadt az izom. Amúgy is sok sérültünk van, de a bizonyítási vágy szinte belehajszolt bennünket a győzelembe.

Pálffy Zsuzsa:
- Nagy öröm, hogy ilyen sok néző volt kíváncsi a mérkőzésünkre, amelynek pedig a mi szempontunkból már nem volt igazi tétje. A győzelemmel tartoztunk a Valenciának is. Nagyszerű csapatunk van, amely szinte nem is tudott hibázni a Podgoricával szemben.

Bohus Bea:
- Tudtam, hogy győzünk, de hogy ennyivel… Jó hírem van, hétfőn már elkezdhetem a futóedzéseket. ---- Eljött az újvárosi BL-csatára Ana Djokics, a Győr szerb válogatott beállósa, aki persze honfitársaiért szorított.
"Elsősorban a szívem hozott el a találkozóra, de nem csak ezért jöttem el Dunaújvárosba - mondta. - A Podgoricában több barátnőm és jó ismerősöm játszik, valamint Dusko Milics is közel áll hozzám, hiszen valaha az edzőm volt, és sokat köszönhetek neki."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik