A hajrában villogott a Cornexi

székelyhidi jánosszékelyhidi jános
Vágólapra másolva!
2005.02.19. 21:41
Címkék
Hacsak az eredményt tekintjük: a Norvégiában összeszedett egygólos fehérvári hátrány egyáltalán nem tűnt vészesnek. Szabó Edina és tanítványai is úgy vélekedtek, ezt mindenképpen le lehet dolgozni hazai környezetben. Több dologra azonban csak a visszavágó adott választ.
A visszavágó elôtt leigazolt Csenust nrem kímélték a norvégok
A visszavágó elôtt leigazolt Csenust nrem kímélték a norvégok
A visszavágó elôtt leigazolt Csenust nrem kímélték a norvégok
A visszavágó elôtt leigazolt Csenust nrem kímélték a norvégok
A visszavágó elôtt leigazolt Csenust nrem kímélték a norvégok
A visszavágó elôtt leigazolt Csenust nrem kímélték a norvégok

Többek között, hogy az első találkozón hiányzó játékosokból kik szerepelhetnek most. A vendégeknél ezúttal már játszott Marte Snorroeggen, méghozzá nem is rosszul. (Testvére, Göril az első meccsen is okozott elég gondot a magyaroknak, hiszen kilenc gólt szerzett). A Cornexiban felgyógyult sérüléséből Tápai Szabina, és egy meglepetéssel is szolgáltak a csapat vezetői, leigazolták Esztergomból a rutinos Csernus Krisztinát. Vámos Boglárka viszont megsérült, ő nem szerepelhetett. Jó ötletnek bizonyult, hogy a helyi városi televízió első alkalommal egyenes adásban közvetítette a találkozót, ugyanis - ennek ellenére - telt ház volt…

A norvégok kezdtek jobban, és sorozatban használták ki a hazaiak megingásait. De aztán magára talált a Cornexi. A kapuban Sugár Tímea remekelt, míg Balogh büntetőből, majd Siti akcióból szerzett gólt.

Jól védekezett a vendégcsapat, és sikeres labdaszerzés után rakétagyorsasággal száguldoztak játékosai a fehérvári kapu felé, rendre eredményesen. Lassan feljavult a magyar együttes játéka, felzárkóztak a székesfehérváriak. Sőt a 16. percben Balogh hetesből már megszerezhette volna a vezetést is, de sajnos kiderült, hogy Beck sem rossz kapus.

Balszerencsés volt ezekben a percekben a magyar együttes, sorozatban maradtak ki a hazai ziccerek, igaz, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Byasen változatlanul jól védekezett. A lényeg, hogy tartotta magát a hazai együttes, s ha vezetgettek is az északiak, a remény nem veszett el. Fontos mozzanat volt, amikor Fekete kivédte Haltvik hetesét, de a döntő pillanatban változatlanul nem volt meg a kellő koncentráció, kimaradtak a magyar helyzetek. Ennek tudható be, hogy rendkívül éles volt a meccs. A hajrában azonban Sitiék voltak a nyugodtabbak, na meg Sugár remekelt néhányszor, és így összeségében megérdemelten jutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé a fehérvári együttes. Az EHF-kupa negyeddöntője így hemzseg a magyaroktól, hiszen az elmúlt hét végén már sikerrel tudta le saját párharcát a Győr és az FTC.

Ezt várta a csapattól?
Balássi Imre klubelnök

Kitűnő ellenféllel szemben jutottunk tovább, hiszen a Byasen az Európa-bajnok országában második a pontvadászatban. Döntő volt a norvégiai találkozó, amelyen nem kerültünk jelentős hátrányba. A negyeddöntő keddi sorsolásán szeretnénk hasonló, kiváló csapatot kapni, és minél tovább jutni. Megítélésem szerint csapatunk kitűnően teljesített.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik