Jó ismerősök kiélezett, sorsfordító csatája

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.02.27. 00:33
Címkék
A bajnokságban két pont előnnyel élen álló, a pillanatnyilag negyedik helyezett Cornexi-Alcoánál kilenc ponttal előbbre tartó Dunaferr NK-ra minden bizonynyal nehéz percek várnak a vasárnapi megyei rangadón. Az őszi dunaújvárosi mérkőzésen szédületes iramot diktáló hazaiak nagy fölénnyel győzték le vetélytársukat, és Radulovics Bojana kivételes gólparádét rendezett, 16 találatig jutott.
A két európai kupacsapat vasárnapi rangadójának pikantériáját növeli, hogy mindkét oldalon több olyan játékos szerepel, aki korábban már az ellenfelet is erősítette. A Cornexi-Alcoa HSB Holding pénteken két ponttal tért haza Kiskunhalasról, ezért érthető volt, hogy Szabó Edina edző előbb erről a csatáról beszélt.

"Ezen a héten főleg a Halas ellen készültünk, és idegenben is remek játékkal rukkoltunk elő - mondta. - A lányok kitettek magukért, és nagyon fontos két pontot szereztek. A Dunaferr elleni mérkőzés előtt egy napot pihenhetett csapatom, s csak remélem, hogy ez elegendő volt. A bajnok Európa egyik legjobbja, amely az utóbbi hetekben - Kulcsár tragédiája és a sérüléshullám ellenére - megmutatta, hogy egységes, van tartása, s ezért csodálatra méltó. Láttam a Podgorica elleni mérkőzését, amely fényesen bizonyította, hogy a gondok szinte tovább erősítették, még összetartóbbá tették az amúgy is jól összekovácsolt együttest. Nekünk viszont kell az újabb két pont. Összeszorított foggal küzdve igyekszünk megszerezni, s a világ legboldogabb emberei leszünk, ha sikerül. Ehhez elengedhetetlen remek, hozzáértő szurkolóink támogatása."

Az újra remek formában kézilabdázó Németh Helga a Dunaferr játékosaként tér vissza Fehérvárra (Fotó: Farkas József)
Az újra remek formában kézilabdázó Németh Helga a Dunaferr játékosaként tér vissza Fehérvárra (Fotó: Farkas József)
Az újra remek formában kézilabdázó Németh Helga a Dunaferr játékosaként tér vissza Fehérvárra (Fotó: Farkas József)
A Fehérvár egyik tehetsége Szabó Valéria, akihez edzője nagy reményeket fűz. "Pompásan összejött minden Halason - mondta -, és nekem is sikerült hozzátennem valamicskét a Cornexi-sikerhez. A négybe jutás a célunk, s ehhez kellett a két pont, s ennyivel szeretnénk gazdagodni a Dunaferr ellen is. Ehhez fegyelmezett védekezésből indított támadások kellenek."
Szerdán a Spartacus otthonában győzött a Dunaferr. Következett volna az újabb, immár hazai mérkőzés Pálingeréknek, ám az Esztergom sajnálatos visszalépése miatt a pénteki nap a vártnál is könnyebbre, pihentetőbbre sikeredett. Az elmaradt mérkőzést ugyan kemény edzéssel pótolta a Kiss Szilárd, Mátéfi Eszter edzőpáros - hiszen ma jelentős erőpróba vár csapatukra Székesfehérvárott - ám ez mégsem tétmérkézős volt.

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

A sérültek közül Lovász Zsuzsának és Nagy Ivettnek még további pihenésre van szüksége, valamint egyelőre pihennie kell az edzésen orrtörést szenvedő Radulovicsnak is. A montenegrói Podgorica elleni BL-csoportmérkőzésen részleges combizomszakadást szenvedő Bulath Anita megpróbálkozott ugyan a futással, de még korainak bizonyult a kísérlet. Egyelőre csak felsőtestre szabad erősítenie, a futást jövő héten kezdheti el. A csapatkapitány Bohus Bea már társaival együtt gyakorolt, az ő esetleges szerepeltetéséről csak az utolsó pillanatban születik döntés. Szerencsére Németh Helga - aki öt évig játszott Fehérvárott - már a Szpari ellen is vállalhatta a játékot, és kiemelkedő teljesítménynyel, nyolc góllal segítette csapata 32-23-as győzelmét.

Csenki hét gólt lôtt a Vasasnak (Fotó: Farkas József)
Csenki hét gólt lôtt a Vasasnak (Fotó: Farkas József)
Csenki hét gólt lôtt a Vasasnak (Fotó: Farkas József)
"A Cornexinél töltött időszak első része jól alakult, mert szép eredményeket ért el a feltörekvő csapat - emlékezett Németh Helga. - Éremesélyes gárdák ellen emlékezetes mérkőzéseket játszottunk hazai pályán. Az utolsó évben azonban már nem éreztem jól magam, és inkább távoztam az egyesületből. A Dunaferr most nagyon lelkes, tapasztalt és fiatal, feltörekvő játékosok keverékéből álló gárda. Teljesítménye Kiss Szilárd munkáját dicséri. Én fizikailag kezdek magamra találni, igyekszem vigyázni az egészségemre. Ha sérülésektől tizedelt csapatunk ugyanazt a jó szellemű kézilabdát tudja játszani, mint egy hete a Bajnokok Ligája-találkozón, akkor Fehérvárott is esélyesebb lehet a két pont megszerzésére."

A Dunaferr vezetőedzője, Kiss Szilárd ezúttal valamelyest visszafogottabbnak tűnt, mint játékosa.
"Szeretnénk a csapatunkban rejlő lehetőségeket vasárnap is kihasználni - mondta. - Bízom abban, hogy ez megfelelő eredményre lesz elegendő. Az erős játékoskeretű, közönsége támogatását élvező Cornexit otthon ezúttal kicsivel esélyesebbnek érzem. A mi csapatunk igyekszik majd ezt az előnyt elszántsággal, lelkesedéssel ellensúlyozni."

PIKKER-PTE-PEAC - VÁCI NKSE 28-31 (13-16)
Pécs, 400 néző. V: Szabó, Koralovszky
PÉCS: Takaró - Gráner 4, Borbély 4, Savanyú 3, LUTZ 11, Stréb, Klász 4 (1). Cs: Lengyel (kapus), Székely 2, Horváth Sz., Miklós. Edző: Danyi Gábor
VÁC: GRIDNYEVA - BERTA 7, HORNYÁK 7, Ilyés 2, Moszkovaja 2, MÁTYÁS 12 (1), Szentes. Cs: Juhász (kapus), Rezi 1, Zácsik, Mayer, Tóth K. Edző: Vura József
Az eredmény alakulása. 9. p.: 4-2. 21. p.: 6-10. 34. p.: 15-16. 37. p.: 17-21. 54. p.: 27-27. 59. p.: 28-30
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/1

FTC - UNIQUA VASAS 37-22 (19-6)
Kőbányai út, 500 néző. V: Pech, Vágvölgyi
FTC: PASTROVICS - Mraviková 1, Pádár M. 4, Rábai, Uhraková 4, TÓTH T. 11 (4), Kirsner 1. Cs: Miklósová (kapus), Kovács 2, CSENKI 7, Kamper, Baross 2, Barna 2, Horváth 3. Edző: Németh András
VASAS: Szemencsenko - Böde 1, Tomori 3, KOROKNAI 10, Simon 1, Ôri A. 1, Horova 2 (2). Cs: Pásztor, Triffa (kapusok), Blaskovits 1, Ábrahám 1, Stiener 2, Huszár. Edző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1-1. 14. p.: 8-2. 24. p.: 15-5. 34. p.: 21-9. 40. p.: 27-12. 51. p.: 33-18
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik