Brigovácz a fehérváriaké

SIMON JÓZSEF, SZÉKELYHIDI JÁNOSSIMON JÓZSEF, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2005.07.04. 22:59
Címkék
Hétfőn megkezdte a felkészülést a női EHF-kupa-győztes Cornexi-Alcoa HSB Holding és az egyik leghíresebb honi együttes, a patinás Vasas. A fehérváriak várhatóan átigazolják Brigovácz Nikolettet, a Fáy utcában, Mocsai Ljaos mester új együttesében pedig a Krim Ljubljanából hazatérő, az aktív sportpályafutását befejező Farkas Andrea lesz a kapusedző.
A Cornexiben az már korábban eldőlt, hogy a klub megszerzi Pádár Margitot (FTC), Sonata Vijunaitét (Hypo, osztrák), Tápay Andreát (Kiskunhalas), Kiss Oliviát (Pécs), valamint két saját nevelésű fiatal, Tilinger Tamara és Trimmel Brigitta kerül a felnőttkeretbe. Az viszont meglepetés volt hétfőn, hogy Brigovácz Nikolett (28 éves), a Ferencváros egykori válogatott átlövője is a fehérváriak között kezdte meg a felkészülést a következő évadra. Az Eb-aranyérmes (2000) Brigovácz a Fradiból külföldre távozott, és az utóbbi években megjárta a Hypót, a dán Slagelsét, a portugál Madeirát, legutóbb pedig a spanyol bajnokságban hetedik helyen végző Mar Alicante csillaga volt.

Balássi Imre klubelnök a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy már mindenben megegyezett Brigováczcal, akire azonban még alapos orvosi vizsgálat vár a szerződése aláírása előtt.

Az Eb-aranyérmes Brigovácz Nikolett miután bejárta Európát, a Cornexi-Alcoában folytatja karrierjét
Az Eb-aranyérmes Brigovácz Nikolett miután bejárta Európát, a Cornexi-Alcoában folytatja karrierjét
Az Eb-aranyérmes Brigovácz Nikolett miután bejárta Európát, a Cornexi-Alcoában folytatja karrierjét
"Ha nem lesz gond, akkor megkötjük a megállapodást" - mondta Balássi Imre, aki közölte, szerdán vagy csütörtökön jelenti be hivatalosan az egyesület az erősítéseket, akikkel nyilván újra jelentős célokat - érem a bajnokságban, újabb sikeres menetelés az EHF-kupában - tűzhet maga elé a Cornexi.
"Több ajánlat közül választottam a Cornexiét - mondta lapunknak Brigovácz Nikolett. - A szakmai szempontok mellett az is fontos volt, hogy végre szeretnék a párommal élni. Két évre szerződöm Fehérvárra, és remélem, hozzásegíthetem, hogy az NB I-ben az élcsoportban, érmes helyen végezzen, az EHF-kupában pedig megvédje címét. Társaim barátságosan fogadtak, és a keretben sok a régi, kedves ismerős, akivel a válogatottban is együtt játszottam."

A csapat a héten a Köfém-csarnokban készül, majd az Ôrségben, Gódor Mihály híres sporttáborában gyakorol és edzőtáborozik a keret, a folytatásban ismét Székesfehérvár lesz a központ. A játékosok erőnlétével aligha lesz gond, mert már hétfőn a csapattal dolgozott az ARAK kiváló atlétaszakedzője, Hirt Károly, aki az előző bajnokságban is segített Szabó Edina edzőnek.

A tervek szerint a Cornexi szerepel a nyolccsapatos nemzetközi Szuperliga küzdelmeiben, ám ennek pontos programját még nem ismerik a fehérvári vezetők. A sorozat A-csoportja: HC Leipzig (német), Hypo NÖ (osztrák), Montex Lublin (lengyel), Duslo Sala (szlovák); B-csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), R. Valcea (román), Cornexi. A csoportokban kétszer találkoznak a csapatok, majd az első és a második helyezettek az elődöntőből juthatnak a fináléba.

Mocsai Lajos újra a Fáy utcában edzôsködik
Mocsai Lajos újra a Fáy utcában edzôsködik
Mocsai Lajos újra a Fáy utcában edzôsködik

Mocsai klasszisra vadászik

A Vasas új trénere, Mocsai Lajos (50 éves) mester, akinek a vezetésével 1982-ben BEK-et nyert a piros-kék együttes, arról beszélt, hogy 16 tagú keretébôl egyelôre négyen hiányoznak (ketten a juniorválogatottban készülnek az augusztusi, csehországi korosztályos vb-re, ketten pedig még nyaralnak), vagyis amolyan átmeneti, ismerkedô hét áll a bajnoki rajtra készülô csapat elôtt.

„A Vasas keretét tizennyolc játékossal képzeltük el, vagyis további két lányt, lehetôleg rutinos hazai, netán szerb, ukrán vagy orosz kézilabdázót keresünk – mondta a világhírű edzô. – Nagyon örülnék, ha sikerülne kiemelkedô tudású magyar átlövôt szerzôdtetni, hiszen a legutóbbi bajnokságban a tizedik helyen végzô csapat felemelkedésének megkezdéséhez ez szinte elengedhetetlen. Neveket még nem mondanék, de kiszemeltjeim már vannak.”
Jó hír a fehérvári szurkolóknak, hogy augusztus 11. és 13. között négy női válogatott - Brazília, Lengyeloszág, Románia és Magyarország - részvételével, Balatonfüreddel közösen nemzetközi tornát (Pannon GSM-kupa) rendez a város (augusztus 11-én és 13-án két-két mérkőzésre kerül sor Fehérvárott).

A Vasas szakosztály-igazgatója, Gurics Attila lapunknak elmondta, hogy a szakosztály új technikai vezetője Győrffy Sándor, a 82-szeres válogatott játékos lett, kapusedzőnek pedig a szlovén Krim Ljubljanából hazatérő Farkas Andreát kérte fel a klub vezérkara. A válogatott hajdani sztárkapusa a Vasasban az utánpótlással is foglalkozik majd, s a keze alatt fejlődhet három korosztályos válogatott hálóőr: Antóni Viktória (serdülő), Koszó Andrea (ifjúsági), Triffa Ágnes (junior).

"Már csomagolok Szlovéniában, és a hét második felében elkezdem a munkát a Vasasban, amelynek egy évre köteleztem el magam - mondta a 131-szeres válogatott Farkas Andrea (35 éves), aki a 2003-2004-es évadban a Fáy utcában védett. - Az edzősködés mellett egyéb terveim is vannak, de ezekről még nem szeretnék beszélni. Az utóbbi években remek eredményeket elérő Ljubljana vezetőitől, akik marasztaltak, barátságban válok el, hiszen remekül éreztem magam ebben a klubban, és ha néhány évvel fiatalabb lennék, nem is gondolkodtam volna a válaszon. Így azonban nemet kellett mondanom, mert eldöntöttem, befejezem az aktív kézilabdázást."

A piros-kékek júliusban a fővárosban edzenek, s a hónap végén szerepelnek a Budapest-gálán. Augusztus 6-án és 7-én Besztercebányán, 18. és 21. között Bécsben nemzetközi tornán vesznek részt, majd 24-én és 25-én a balatonfüredi Balaton-kupán lépnek pályára. ---- T ---- K
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik