Vadásznak a Veszprém BL-gólkirályára

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.11.20. 18:51
Címkék
A veszprém világklasszisáról, a BL-gólkirály Kiril Lazarovról elterjedt a hír, hogy már aláírt a horvát RK Zagrebhez. Ugyanakkor a Makedonszki Szport című lapnak Lazarov cáfolta, hogy a következő évadtól már a horvát bajnokcsapat játékosa lenne.
Nem csoda, hogy nagy a kereslet a BL-gólkirály iránt
Nem csoda, hogy nagy a kereslet a BL-gólkirály iránt
Nem csoda, hogy nagy a kereslet a BL-gólkirály iránt
Nem csoda, hogy nagy a kereslet a BL-gólkirály iránt

Sola műtétre vár

Nenad Kljaic, az RK Zagreb edzője már hosszabb ideje nem számíthat Vlado Solára, mivel a korábbi veszprémi kapus válla nem bírja a terhelést, a műtét elkerülhetetlen. Sola abban bízik, hogy a válogatottban még védhet a januári vb-n, de legkésőbb a nyáron aláveti magát az operációnak.
„Öt jó ajánlatom van négy országból, ez nem titok– mondta Lazarov. – Az sem, hogy az év végéig nem döntök, egyelőre tehát az a biztos, hogy sehova sem köteleztem el magam. A legszívesebben a Barcelonában játszanék, de kérőim közül a katalánok pénzügyi ajánlata a legszerényebb.”

A játékos mondandóját érdemes kiegészíteni azzal, hogy információink szerint az MKB Veszprém, az RK Zagreb és a Barcelona mellett a Magdeburg és a Pamplona egyaránt sokat és szívesen áldozna a balkezes átlövőért.

A horvát Sportske Novosti, valamint a Zagreb sportigazgatója, Bozidar Jovic (a volt veszprémi beállós) szerint Lazarov szóban elígérkezett a horvát együtteshez, amely hatalmas BL-célokat tűzött ki a következő évadra. Ezek eléréséhez óriási szüksége lenne a macedón válogatottra, akinek küszöbön áll magyarországi honosítása.

Nenad Kljaic, a KEK-nyolcaddöntő előtt álló zágrábiak mestere azt nyilatkozta, hogy remek, fiatal gárda alakul a keze alatt, de az átlövő pozíciója nem elég erős.
„Jövőre visszatér két korábbi játékosunk, Mirza Dzomba, valamint Kiril Lazarov – mondta –, és akkor a BL-ben is tudunk remekelni. Lazarov a világ egyik legjobb balkezes átlövője, képes egymaga eldönteni a találkozókat. Nekünk éppen ezzel van a legnagyobb gondunk, fiatal átlövőinknek még nincs nemzetközi tapasztalatuk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik