Idegenben nyert rangadót a Ferencváros az NB I-ben

Vágólapra másolva!
2008.04.03. 20:18
A Ferencváros egyik legjobbja a kapus, Pastrovics Melinda volt, aki fontos védéseivel segítette győzelemhez csapatát. A fővárosiak fegyelmezettségüknek és harcosságuknak köszönhetik a sikert.
Pastrovics Melinda válogatott formában védett
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Pastrovics Melinda válogatott formában védett
Pastrovics Melinda válogatott formában védett
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Pastrovics Melinda válogatott formában védett


A Ferencváros a 3. helyről, míg a Debrecen az ötödikről várta ezt a mérkőzést. Az volt a céljuk a Fradistáknak ezen a meccsen, hogy kijavítsák az utóbbi idők hibáit, azokat a bosszantó labdavesztéseket, amelyekből könnyű gólokat kaptak a korábbi mérkőzéseken.

Skaliczki László a Debrecen szakmai igazgatója abban bízott, hogy a sérülésből felépült játékosok már hasznára tudnak lenni a csapatnak.

A legutóbbi fordulóban a zöld-fehérek csúnya pofonba szaladtak bele, otthon a Győr ellen (23-32), míg a Debrecen nagy nehezen tudta csak legyőzni idegenben a Vasast.

Ezt a meccset a vendégek kezdtek jobban és négy perc alatt három góllal ellépett a Fradi (1-4).

Ezután lassan felzárkózott a Debrecen, és ettől kezdve szoros volt a mérkőzés. A tizenötödik percben 6-6 volt az állás, öt perccel később pedig 9-8-ra vezetett a Loki.

A szoros első félidő után a második játékrész elején egy kis előnyre tudott szert tenni a Fradi. Ezután a Loki nagyon kapaszkodott de a félidő közepére mégis négy gólosra nőtt a vendégek vezetése. (23-27)

A Lokinak ettől kezdve sürgőssé vált a gólszerzés, így nem volt idő a lövések előkészítésére. A Fradi kapujában ugyanakkor Pastrovics több fontos védéssel tartotta a vendégek vezetését.

A zöld-fehérek ezután mintha kiengedtek volna, hagyták feljönni a Debrecent. Temes Bernadett vezetésével a hazaiak felzárkóztak két gólra így még maradt egy kis izgalom a végjátékra.

Az egyenlítés azonban már nem jött össze a Debrecennek, így végül a Fradi megérdemelten győzött, és nagy lépést tett a bronzérem megszerzése felé.

KÉZILABDA NB I, NŐK

17. FORDULÓ
DVSC AQUATICUM – BUDAPEST BANK FTC 26-27 (13–13)
Debrecen, 2000 néző. V: Herczeg, Südi
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–4. 15. p.: 6–6. 21. p.: 10–8. 27. p.: 13–12. 40. p.: 14–17. 49. p.: 18–21. 56. p.: 22–26
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/6
DVSC
Vorozscova – Csáki 1, Benyáts 2 (2), Latakaité, SZABÓ V. 5, SZŰCS G. 8, Nagy I. 1 Csere: Kiss É., Triffa (kapusok), Stuparicová 2, TEMES 6, Nikolics 1, Micsics
FTC
PASTROVICS – Kovacsicz 3, SZAMORÁNSKY P. 4, Uhraková 1, ZÁCSIK 4, Szucsánszki 2, JUHÁSZ 8 (6) Csere: Soós 3, Ilyés 2, Szamoránsky A.
MESTERMÉRLEG
SKALICZKI LÁSZLÓ, a Debrecen szakmai igazgatója:
Eddig sem szóltam másról, most meg lakatot teszek a számra. Van elég bajom.
ZSIGA GYULA, az FTC edzője:
Nagyot küzdött a csapat, le a kalappal a lányok előtt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik