A klubigazgató ígéri, pokoli erős lesz a következő szezonban az RK Zagreb

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2008.04.18. 16:12
Címkék
Az RK Zagreb sikeresnek mondható évadot zár (bár még meg kell nyernie a hazai bajnokságot és a kupát), hiszen a Bajnokok Ligájában kis híján a négy közé jutott. Az új idényben viszont már a végső diadalban is reménykedhet Lino Cervar mester legénysége, valamint arra, hogy a 2009-es zágrábi világbajnokság előtt a válogatott legtöbb játékosa a RK Zagreb színeiben szerepel majd (a nemzeti csapat kezdőemberei közül tulajdonképpen csak Blazenko Lackovic nem jöhet szóba).
Az már biztos, hogy Mirza Dzomba (jobbra) jövőre is a horvát bajnok és kupagyőztes együttest erősíti
Fotó: Imago
Az már biztos, hogy Mirza Dzomba (jobbra) jövőre is a horvát bajnok és kupagyőztes együttest erősíti
Az már biztos, hogy Mirza Dzomba (jobbra) jövőre is a horvát bajnok és kupagyőztes együttest erősíti
Fotó: Imago
Az már biztos, hogy Mirza Dzomba (jobbra) jövőre is a horvát bajnok és kupagyőztes együttest erősíti

Bartol Kaleb klubigazgató a zágrábi Sportske novostinak adott interjújában bejelentette, hogy pokoli erős csapata lesz az egyesületnek.

A kapusok közül marad a két válogatott hálóőr, Vjenceslav Somic és Dragan Jerkovic, míg Vlado Sola távozik. „Solának lejárt a szerződése, és helyébe a fiatal Pesiccsel állapodtunk meg – mondta Kaleb. – Már elkészítettük a szerződését, de ő mégis másképp döntött.”

Horvát források szerint Pesics már aláírt Veszprémbe. A Zagreb két kapussal – Aliloviccsal (Ademar León) és Skoffal (Celje PL) tárgyal, s az egyiket biztosan igazolja is.

„A szélsők helyén marad a négy válogatott, Mirza Dzomba és Zlatko Horvat a jobb oldalon, illetve Ljubo Vukic és Niksa Kaleb a bal oldalon – folytatta az igazgató. – Kalebnek lejárt a szerződése, s egy ideig a visszavonulás gondolatával kacérkodott. A szakmai stáb és az elnökség döntése lesz, hogy meghosszabbítjuk-e vele a szerződést, vagy esetleg az utánpótlás válogatott Manuel Strlek kap lehetőséget.”

A BL-ben a zágrábiak legnagyobb gondja a fiatal, rutintalan játékosok szerény szereplése volt, hiszen a mérkőzés hajrájában nem bírták a lelki nyomást. Ezért Kolopert kölcsönbe adják, helyére pedig rutinos, nemzetközi klasszis beállós érkezik.

„Négy játékossal tárgyalunk, közülük egyet biztosan leigazolunk. Nem szeretnék neveket mondani, de a környező országokban játszók közül válogatunk” – mondta a horvát bajnok igazgatója, aki nem említette Gál Gyula (MKB Veszprém) nevét sem, pedig ő az egyik jelölt.

Az átlövők közül a fiatal Bicanic valószínűleg az Ademar Leónba igazol, onnan pedig minden bizonnyal Zágrábba érkezik a válogatott Tonci Valcic.

Jóllehet a lapokban megjelent, hogy Ognjen Backovic már a Zagreb játékosa, az igazgató szerint ő még nem írt alá, de közel áll a döntéshez.

Így Spoljaric, Backovic és Valcic három olyan átlövő lenne, aki egyaránt tud védekezni és támadni. Irányítóként szerepelne Duvnjak és esetleg Ivano Balic, akiért 800 ezer euró lelépési díjat kell fizetni a Pamplonának. Ha Balic jön, akkor elengedik Josip Valcicot.

A Veszprémmel ismét, de alighanem alaptalanul hírbe hozott Lazarov, valamint Kopljar a jobb oldalon világszínvonalon oldja meg feladatát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik