Női kéziseinknek már a csoportkörben meg kell küzdeniük az oroszokkal

Vágólapra másolva!
2008.06.16. 09:50
Hétfőn reggel Pekingben elkészítették az olimpiai kézilabda tornák sorsolását. A magyar női kézilabda-válogatott a B-csoportban kezdi meg a küzdelmeket a negyeddöntőbe jutásért. Hajdu János csapatának meg kell küzdenie a világbajnok orosz csapattal, valamint Brazíliával, Svédországgal, Németországgal és Dél-Koreával.

A-CSOPORT:

Norvégia, Románia, Franciaország, Kína, Angola, Kazahsztán
Hétfőn reggel Pekingben, a Swissotel Hongkong Macau Központjában elkészítették az olimpiai kézilabda tornák sorsolását. Az már korábban kiderült, hogy a magyar női kézilabda-válogatott biztosan elkerüli Franciaországot, mivel egy kalapban szerepeltek.

Hajdu János csapatának nem lesz könnyű dolga az ötkarikás játékok csoportkörében, nemzeti csapatunknak nagyon nehéz ellenfelekkel kell összecsapnia a negyeddöntőbe jutásért. A legerősebb ellenfelünk a világbajnok orosz válogatott lesz.

Mivel Oroszország egy kalapban szerepelt Norvégiával, így az már a sorolás előtt eldőlt, hogy vagy az Eb- vagy a vb-győztessel kerülünk azonos csoportba. A norvégokat sikerült elkerülnie Görbicz Anitáéknak.

B-CSOPORT:

Oroszország, Németország, Magyarország, Dél-Korea, Svédország, Brazília
Ezzel szemben a világbajnoki bronzérmes Németországgal nem lesz könnyű dolguk a lányoknak, és Dél-Korea válogatottja ellen is kemény küzdelem várható. A B-csoportban szerepel még Svédország és Brazília.

Az A-csoportba az Eb-győztes Norvégia mellett Franciaország, Románia, Kína, Angola és Kazahsztán került.

A csoportmérkőzések augusztus 9-én kezdődnek, az Olimpiai Sportközpont Csarnokában. A csapatok minden második napon lépnek pályára. A hatos csoportokból négy-négy csapat jut tovább.

A magyarok augusztus 9-én a svédekkel, 11-én a brazilokkal, 13-án a németekkel, 15-én az oroszokkal, 17-én pedig a dél-koreaiakkal találkoznak. A negyeddöntőt 19-én rendezik, az 5-8. helyért 21-én mérkőznek. A bronzmérkőzésre és a döntőre már a Nemzeti Fedett Stadionban augusztus 23-án kerül sor.

A magyar válogatott utazó keretének végleges, 14 fős névsorát július 27-én hirdeti ki Hajdu János. Ezt követően a negyeddöntő kezdetéig lehet még egy játékost cserélni, de már csak sérülés esetén.

Az olimpiai felkészülés június 23-án kezdődik, a felkészülés keretében Norvégiával, Romániával, Dániával és Svédországgal is játszik majd barátságos mérkőzést válogatottunk.

A férfiaknál is sorsoltak, az A-csoportban Lengyelország, Franciaország, Horvátország, Kína, Spanyolország és Brazília fog játszani a továbbjutásért. A B-csoportba Németország, Dánia, Oroszország, Dél-Korea, Izland és Egyiptom került.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 19 FŐS OLIMPIAI KERETE

Kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Pastrovics Melinda (Budapest Bank-FTC)
Balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Dunaferr NK)
Átlövők: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szűcs Gabriella (DVSC-Aquaticum), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Herr Anita (City-Line Békéscsabai ENKSE)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Ferling Bernadett (Dunaferr NK), Pigniczki Krisztina (Dunaferr NK)
Beállók: Szamoránsky Piroska (Budapest Bank-FTC), Borbás Rita (Dunaferr NK), Mayer Szabina (Fehérép Alcoa FKC)
Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (Budapest Bank-FTC), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr NK), Bódi Bernadett (Randers HK)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik