Férfi kézi Eb: Iváncsik Tamás hat hónapon belül teljes terhelést kaphat

Vágólapra másolva!
2012.01.19. 11:46
Címkék
Nem lehetetlen, hogy Iváncsik Tamás pályára léphet a nyári londoni olimpián, erre azonban 50 százaléknál kevesebb az esély – nyilatkozta dr. Balogh Péter, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Persze a pályára lépéshez a felgyógyulás mellett az is kell, hogy nemzeti csapatunk kiharcolja a kvalifikációt…

A sebész ma műti meg a hétfőn megsérült válogatott kézilabdázót. Iváncsik Tamás sérüléséről úgy fogalmazott: a keresztszalag-szakadás nagyon gyakori kézilabdás sérülés. Egy válogatott játékos szinte biztos, hogy átesik kisebb-nagyobb műtéten a pályája során. Kézilabdában főként a térd és a váll sérül, a kéz ritkábban.

Mint ismeretes, Iváncsik Tamás a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokság hétfői, oroszok elleni mérkőzésén szenvedett elülső keresztszalag-szakadást a bal térdében.


Mint ismeretes, Iváncsik Tamás a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokság hétfői, oroszok elleni mérkőzésén szenvedett elülső keresztszalag-szakadást a bal térdében.

„5-6 hónapig tart a felgyógyulás. A műtétet a legmodernebb eljárással végezzük, ami azt jelenti, hogy napokon belül visszaszerzi a külső rögzítő nélküli járásképességét. A műtét után két-három napot a klinikán tölt, ahol egy speciális mozgatókészülékkel megkezdjük a passzív rehabilitációt, az aktív járásgyakorlatokat. Majd 7-10 pihenőnap következik a műtéti sebek gyógyulásáig. Ezt követően, köszönhetően a felszívódó rögzítéseknek, elektromos, fizikoterápiás rásegítéssel és irányított gyógytornával kezdi meg a rehabilitációt. Az első 4-5 hétben visszafogottan, a második hónaptól már személyre szabottan. Majd elkezdheti a speciális rehabilitációt, a sportmozgásos gyakorlatokat. Az ötödik hónapban már egyéni labdás edzéseket engedélyezünk, és hat hónap után engedjük a pályára, ami azt jelenti, hogy teljes terhelésképes a játékos, csak azon múlik minden, hogy milyen kondícióban van. Ahogyan számolom, ebből a szempontból bő egy hónapja lesz Tominak arra, hogy bekerülhessen akár az olimpiai csapatba is” – fogalmazott a sebészorvos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik