Dániának „nagy stresszet okozott” a 2. félidő

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 11:46
null
A második félidőben olykor eluralkodott a dánokon a pánik, de végül kitartott az előnyük (fotó: Reuters)
A magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokság negyeddöntőjében 28–26-os vereséget szenvedett az Európa-bajnoki címvédő Dániától. A csata skandináv szereplői mellett a dán sajtó is a mérkőzés kétarcúságát emeli ki az összecsapás után, hozzátéve, hogy Ulrik Wilbek csapata elsősorban magának tette nehézzé a mérkőzést a második félidőben.


„Gulyáskonzerv”, „A dráma után Dánia a döntős”, „Vad vikingek: érmet akarunk!” – a dániai főcímek kézilabdacsapatuk dicsőségét hirdetik a Magyarország elleni negyeddöntős mérkőzés után, ugyanakkor mindegyik lap megjegyzi, amit a dán válogatott a szünet után nyújtott, az a folytatásban kevés lehet az éremhez.

Ez egyébként egybevágott azzal, amit Ulrik Wilbek, a dánok szövetségi kapitánya nyilatkozott a meccset követő sajtótájékoztatón, a szakember szerint visszaesésük miatt vált szorosabbá az összecsapás.

„Két teljesen különböző félidőt láthattunk. Az első játékrész igazán jónak minősíthető, a védekezésünk taktikus volt és Landin tökéletesen védett, ennek következtében sok leindítás adódott, ám a lerohanásépítkezésünk nem volt megfelelő. A második félidőben elveszítettük a sebességünket, és ez nem vált az előnyünkre. A magyar csapat közelebb és közelebb jött. A győzelemnek örülünk, de Franciaország vagy Horvátország ellen jobban kell játszani” – mondta még az utolsó negyeddöntő lejátszása előtt a dánok szakmai irányítója.

A dán beszámolók a kapus Niklas Landin kiváló teljesítménye mellett kiemelik a két szélsőt, a 10 találattal a meccs legjobbjának bizonyuló Hans Lindberget és az ötgólos Anders Eggertet, akiről ugyanakkor megjegyzik, hogy elhibázott büntetője után 21 sikeres hetes után megszakadt a sorozata, így kettővel elmaradt a 2008-as Eb-n 23-ig jutó Lars Christiansentől.

A találkozó legnagyobb hőseként ugyanakkor nem őket emelik ki a tudósítások, hanem a Skjern átlövőjét, Henrik Möllgaardot, aki az utolsó percben szélről szerzett találatával végleg eldöntötte a továbbjutást.

„Az első félidőben már-már győztesnek tűntünk, de a második játékrész mégis sok-sok idegeskedést hozott, ami nagy stresszt okozott. Örülhetünk, hogy elértük az elődöntőt” – idézik a „nyerőember” szavait a dánok, aki már előretekintett a horvátok elleni meccsre is.

„Remekül játszottak. Eszeveszetten jó védekezésük van egy őrülten jó kapussal, és gyorsak a támadásaik, ráadásul csodálatosak a lövőik. Sokkal jobban örültem volna Franciaországnak, ellenük kisebb esélyünk lett volna a megégésre. Szeretnénk éremmel hazatérni, és nyilván nagyszerű lenne legyőzni a horvátokat, nem írjuk le magunkat, de szerintem nem mi vagyunk a favoritok” – tette hozzá a Skjern átlövője.

FÉRFI KÉZILABDA-VB
NEGYEDDÖNTŐ
DÁNIA–MAGYARORSZÁG 28–26 (18–11)
Barcelona, 5000 néző. Vezette: Krstic, Ljubic (szlovénok)
DÁNIA: Landin – Lindberg 10, Söndergaard 3, Lauge, R. Toft 3, M. Hansen 2, Eggert 5. Csere: Green (kapus), Nielsen, Möllgaard 1, Nöddesbo 2, Spellerberg, Markussen 2
MAGYARORSZÁG: Tatai – Harsányi G. 4 (2), Nagy L. 8, Császár 4 (3), Zubai, Putics, Iváncsik G. 1. Csere: Mikler (kapus), Nagy K. 4, Schuch, Szöllősi Sz. 1, Mocsai 2, Vadkerti A., Lékai 2, Krivokapics
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–0. 11. p.: 5–1. 15. p.: 8–2. 23. p.: 13–5. 27. p.: 16–9. 32. p.: 19–11. 35. p.: 19–15. 40. p.: 21–18. 50. p.: 25–22. 54. p.: 26–24. 59. p.: 27–26
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/5

 

ÁGRAJZ
NEGYEDDÖNTŐ ELŐDÖNTŐ DÖNTŐ
Dánia–Magyarország

Dánia–Horvátország





1. elődöntő győztese–2. elődöntő győztese
Franciaország–Horvátország

Spanyolország–Németország

Spanyolország–Szlovénia
Oroszország–Szlovénia

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik