Női kézi: Lekics már alig várja, hogy újra Győrben játszhasson

Vágólapra másolva!
2013.08.14. 17:19
Augusztus 23. és 25. között rendezik Győrben a PwC Handball Fiesta női kézilabdatornát, amelyen a házigazdán kívül pályára lép a Krim Ljubljana, a Vardar Szkopje, a Metz, a HC Leipzig és a Rosztov-Don. A csapatok már javában gyakorolnak a következő szezonra, és a felkészülési időszak zárásaként érkeznek majd a tornára. A játékosok szerint jelentős erőfelmérő lesz a torna, Andrea Lekics már alig várja, hogy újra Győrben léphessen pályára.

„A Handball Fiesta nagyon jól szolgálja a felkészülésünket, hiszen komoly csapatokkal játszhatunk. A tornáig folyamatosan és fokozatosan játszunk itthon is edzőmérkőzéseket, találkozunk a Siófokkal, az Érddel, a Veszprémmel. A nyár végi győri torna csapatai már erősebbek lesznek, és fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk, illetve megismerjük, hogyan alakultak újjá a csapatok. Szerencsére a mi felkészülésünket megkönnyíti, hogy csak két új játékosunk van, ez nagyon sokat jelent. Emberileg már beilleszkedtek, és biztos vagyok benne, hogy a játékunkba is hamar beletanulnak, mert sokat gyakorolunk, és mindenben segítünk nekik" – mondta a Győri ETO részéről Kovacsics Anikó.Kovacsics Anikó.

„Az új csapatban nagyon jók az első benyomásaim, sok szuper játékosunk van. Persze még időre van szükségünk, hogy csapattá érjünk, hiszen sokan nem játszottunk soha együtt. Már előre örülök, hogy újra Győrbe jöhetek, ahol pályafutásom legnagyobb sikerét elértem. Borzasztóan várom, hogy a barátaimmal és a fantasztikus szurkolókkal újra találkozzak. Ez a torna megmutatja, hol állunk a felkészülésben, nagyon fontos, hogy lássuk ezt, hiszen 14 nappal a Fiesta után már fontos kvalifikációs meccseket játszunk. Ahogy elnézem a Fiesta programját, nem biztos, hogy a Győrrel végül játszani fogunk... Ami a lelkieket illeti, nem lesz könnyű, ha mégis összekerülünk, de a profi sport ilyen, nehéz és furcsa lesz a barátaim ellen játszani" – nyilatkozta a győri visszatérés kapcsán Andrea Lekics, aki Jovanka Radicseviccsel együtt már a macedón Vardar Szkopjét erősíti.

A rendes játékidőben aratott győzelemért három pont jár, döntetlen esetén hétméteresek alapján kapnak kettő vagy egy pontot a csapatok. Az első két napon szerzett pontok szerint kerül sor a helyosztókra.

A PwC Handball Fiestán mindegyik csapat naponta egy mérkőzést játszik az alábbiak szerint:

NŐI KÉZILABDA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA (GYŐR), A PROGRAM
Augusztus 23. – péntek

15:00: HC Leipzig–Rosztov-Don
17:00: Krim Ljubljana–Vardar Szkopje
19:00: Győri Audi ETO KC–Metz HB
Augusztus 24. – szombat
13:00: Krim Ljubljana–Rosztov-Don
15:00: Vardar Szkopje–Metz
17:00: Győri Audi ETO KC–HC Leipzig
Augusztus 25. – vasárnap
14:00: mérkőzés az 5. helyért
16:00: bronzmérkőzés
18:00: döntő
19:40: éremátadás, díjátadások

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik