Női kézi-vb : hogyan látta eddig a győrieket Ambros Martín?

Vágólapra másolva!
2013.12.12. 15:10
Kedves ismerőst köszönthettek szerdán Újvidéken a magyar női kézilabda-válogatott győri tagjai, ugyanis megérkezett az ETO különítménye, benne Ambros Martínnal. A vezetőedzőt a magyar válogatott eddigi vb-meccseiről, a soron következő rangadókról és saját játékosainak teljesítményéről kérdeztük.

„Csak az első meccset láttam eddig élőben a magyaroktól, a nyitány mindig külön műfaj. A cseh válogatott jó csapat, az ellene aratott siker megadta az alaphangulatot. A második mérkőzést csak később néztem meg, ott szerintem kicsit kiengedtek a magyarok, a harmadikat egyáltalán nem láttam, de a nagy különbség magáért beszél. A legfontosabb, hogy meccsről meccsre haladjanak, és ne nézzék, éppen milyen nevekből áll az ellenfél, nyújtsák a maximumot, így lehet felkészülni a későbbi fontos összecsapásokra” – kezdte Ambros Martín a Nemzeti Sport Online-nak. Ambros Martín a Nemzeti Sport Online-nak.

„Igazán nem tudom, mi lesz eredmény a románok és a németek ellen, nüanszok dönthetnek, a védekezésnek stabilnak kell lennie, ez a kapus teljesítményére is nagy hatással van. Az egész csapatnak együtt kell dolgoznia hátul, ha jó lesz a védekezés, nem lehet semmi probléma, mert támadásban sok tehetséges játékosuk van” – tekintett előre a Győri Audi ETO vezetőedzője, aki egyenként is kitért a játékosaira.

„Kicsit szomorú vagyok, hogy Misi eddig nem került be a keretbe, mert igazi küzdő típus, de ez természetesen a szövetségi kapitány hatásköre, amit én teljes mértékben tiszteletben tartok. Bódi nagyon jól és magabiztosan játszik, Görbe sokat jelent a csapatnak, amelynek szüksége is van a jó játékára, Orsi és a másik kapus hatékonysága nagyban függ a védelemtől, Viki pedig egy igazi fegyver támadásban, ha nem mennek elöl jól a dolgok, bátran be lehet vetni, nem fél semmitől.”

A spanyol szakembert hazája válogatottjáról is megkérdeztük:

„Nagyon tetszik a spanyol válogatott eddig, a tavalyi Eb-t szerintem egy kicsit ellazsálták, de most újra nagy dolgokat akarnak elérni. A norvégok elleni meccsükben benne volt a győzelem lehetősége, de Katrine remekül védett az utolsó öt percben. Védekezésben nagyon jó munkát végeztek a spanyolok, ebből pedig erőt meríthettek. Jó esélyük van arra, hogy ott legyenek a négy között.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik