Ambros Martín: Legszívesebben én is pályára léptem volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.03. 19:12
null
Martín szerint felkészültek a fináléra is (Fotók: Szabó Miklós)
Ambros Martín, a Bajnokok Ligája döntőjébe jutó Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának edzője örül, hogy amikor szükség volt rá, a csapat tudott váltani a Midtjylland elleni elődöntőben. A hangulatot több játékos is méltatta, míg Martín egyenesen úgy fogalmazott, legszívesebben pályára lépett volna. Görbicz Anitát nem foglalkoztatja, kivel kell megvívniuk a vasárnapi finálét.

Ambros Martín, a Győr edzője nem foglalkozik a különbséggel, az sokkal jobban érdekli, hogyan nyerték meg a meccset.

STATISZTIKA
Győr
FCM
29/47 (61.7 %) Gól/lövés 26/46 (56.5 %)
20/46 (43.5 %) Védés/lövés 18/47 (38.3 %)
Gól/indítás 6/6 (100 %)
5/9 (55.6 %) Gól/szél 0/2 (0 %)
9/17 (52.9 %) Gól/átlövés 12/27 (44.4 %)
3/7 (42.9 %) Gól/beálló 1/2 (50 %)
8/8 (100 %) Gól/betörés 3/5 (60 %)
12 Technikai hiba 13
4/6 (66.7 %) Gól/hétméteres 4/4 (100 %)
6 Kiállítás (perc) 6
29/59 (49.1 %) Gól/össz.támadás 26/59 (44.1 %)

„Nem érzem, hogy lett volna bármi teher a vállamon, hiszen öröm ilyen közönség előtt, ilyen erős ellenfelekkel játszani. Ide akartunk eljutni egész évben! A különbség nem foglalkoztat, a fontos az, ahogyan megnyertük a meccset. Az első félidőben nagyon jól kézilabdáztunk, a másodikban pedig, amikor nehézségünk támadt, a csapat képes volt váltani. Csak a második harminc perc elején nem tudtuk kontrollálni a meccset, ekkor sorozatban kaptuk a könnyű gólokat. A játékosoknak csak annyit mondtam az időkéréskor, hogy nyugi, mi hibáztunk, nem ők javultak fel. "

„Az atmoszféra fantasztikus volt, legszívesebben én is pályára léptem volna. Nagyszerű volt érezni tízezer ember, egész Győr és az ország biztatását. A csapat az éves munkájával kiérdemelte, hogy itt van."

„Nem spórolhattunk az erőnkkel, akkor könnyen bajba kerülhettünk volna, egy erős rivális kihasználja ezt. Remélem, felkészültünk rá, hogy két nap alatt két kemény meccset játsszunk, a Magyar Kupa-döntőben és előtte is volt alkalmunk rá, hogy modellezzük. A fizikai állapotunk persze fontos lesz, de még lényegesebb, hogy nyerjünk, nem számít, hogyan" – tekintett már előre Martín.

„Úgy gondolom, hogy mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Hoztuk, amit mindenki várt. Mindenki várta már, hogy jó formát mutassunk. Igazi csapatként, tényleg nagyon jól tudtunk játszani. Nagyon jól felkészültünk, figyeltünk mindenre, amit megbeszéltünk, és ez lett az eredménye" – mondta Kovacsics Anikó a mérkőzést követően a Digi Sportnak.

„Az első félidőben nagyon jól meg tudtuk fogni a gyors lerohanásokat, visszafutottunk, de ez azért volt ilyen egyszerű, mert nem adtuk a kezükbe a labdát, és ezáltal nem tudtak olyan gyorsan jönni. Nyilvánvaló volt, hogy ők sem adják fel, a második félidőben változtattak, kijöttek nyitottra, meg kettős emberfogásra, és ehhez kellett nekünk alkalmazkodni, ami nem ment egyből, de ezen is túl tudtunk jutni" – tette hozzá az irányító/szélső.

„Az első félidőben tényleg nagyon, nagyon, nagyon jól játszottunk, de a másodikban a vége felé kicsit elfáradtunk, ám szerintem ez érthető – mondta ezt már Görbicz Anita, aki kitért a szombati további programra is. – A másik elődöntőt mindenképpen megnézzük, utána hazamegyünk, vacsorázunk, regenerálódunk, egy kis masszázs, és készülünk a következő mérkőzésre. Meg akarjuk nyerni a következő meccset is, mindegy, hogy melyik csapat lesz az ellenfelünk, de talán a Vardar ellen szívesebben játszanék."

Boldogan ünnepeltek a győri lányok
Boldogan ünnepeltek a győri lányok

„Mindkét félidőben jól játszottunk, a második játékrészben volt egy nehezebb periódusunk, ám az ellenfél nagyot küzdött, ők is jó meccset játszottak. Örülök, hogy többnyire meg tudtuk állítani a rohanásukat és bejutottunk a döntőbe. A győzelem után a legfontosabb, hogy pihenjünk, és holnap teljes koncentráltsággal tudjunk pályára lépni, hogy meglegyen a trófea. A szurkolók sokat segítettek, persze nekünk kellett kiharcolni a továbbjutást, de nagy erőt adott a biztatásuk" – értékelt Eduarda Amorim, aki mindenkit megnyugtatott, nincsen semmi komoly baja a lábának.

„A második félidő valóban szorosabb volt, de a legfontosabb, hogy győztünk és ott vagyunk a fináléban. Nem tudtak minket semmivel meglepni, tisztában voltunk vele, hogy rohanni fognak, az első félidőben jobban meg tudtuk akadályozni őket ebben. A hangulat fantasztikus volt, az egyik legjobb, amiben valaha játszottam" – mondta a három gólig jutó Heidi Löke.

„Talán túlzottan nyugodtak voltunk a második félidő elején, amikor ők rohantak és mindent megtettek a felzárkózásért, de kézben tartottuk a meccset" – tette hozzá honfitársa, Katrine Lunde, aki az első félidőben 42 százalékkal védett, és bár a végére valamelyest visszaesett a teljesítménye, a 37 százalék még mindig kiválónak mondható (a túloldalon Sabine Englert 38-cal zárt)

A dán csapat részéről meglehetősen szűkszavúak voltak az elődöntőt követő sajtótájékoztatón.

„Mert a Győr fantasztikus csapat" – válaszolta Helle Thomsen, a Midtjylland vezetőedzője arra a kérdésre, miért tudta Góliát legyőzni Dávidot, merthogy Dániában csak így vezették fel a találkozót..

Nycke Groot szerint nem számít, kivel találkoznak a bronzmeccsen, azt már így is magukkal vihetik a final fourról, hogy jól játszottak és nagyot küzdöttek a Győr ellen.

„Megnőttek a helyek, hát begyorsultam!”

NŐI KÉZI BL FINAL FOUR (PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA)
ELŐDÖNTŐ – MÁJUS 3.

GYŐRI AUDI ETO KC–FC Midtjylland (dán) 29–26 (16–11)

Budapest, Papp László Sportaréna, 9000 néző. Vezette: Florescu, Stoia (románok)
GYŐRI ETO: Lunde – Kovacsics 5, Amorim 5, Görbicz 7/4, Löke 3, K. Bulatovics 4, Bognár-Bódi 2. Csere: Tervel, Korsós 1, Orbán A. 2, Hornyák Á.. Vezetőedző: Ambros Martín
MIDTJYLLAND: Englert – Woller, S. Jörgensen 8, Groot 9/4, Spellerberg, L. Jörgensen 1, T. Jensen 3. Csere: Thorsgaard 1, Troelsen 1, L. Möller 3. Vezetőedző: Helle Thomsen
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/4
Kiállítások: 4, ill. 8 perc

A másik mérkőzésen: Vardar Szkopje (macedón)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 20–22
(6–11, 16–16, 17–20) – hosszabbítás után

TOVÁBBI PROGRAM (MÁJUS 4.)
DÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC 17.00 (Tv:
Digi Sport 1, M1)

A 3. HELYÉRT
Vardar Szkopje (macedón)–FC Midtjylland (dán) 14.30 (Tv: Digi Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik