Férfi kézi: sok a hiányzó a válogatott selejtezős riválisánál

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 09:11
Júniusban világbajnoki pótselejtezőt vív a magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovéniával. Déli szomszédainknál viszont több ember is hiányzott az edzőtáborból.

Szerdától hangolnak a szlovénok is, Boris Denic szövetségi kapitány 19 tagú keretet hív össze a hegyvidéki Zrece edzőtáborába – hagyományosan ott készül a csapat legnagyobb feladataira. A sérülések és eltiltások miatt foghíjas gárda június 2-án Mariborban játszik tesztmérkőzést Ausztria ellen.

Hiányzik a keretből a keresztszalag-szakadást szenvedő Nenad Bilbija (balátlövő), Borut Mackovsek helyettesítheti, aki fájós lába miatt szintén orvosi kezelésre jár, de a vb-selejtezőre biztosan felépül. Szintén sérült Stas Skube (irányító).

Fegyelmezetlenség miatt az EHF három mérkőzéstől eltiltotta a beállós Miha Zvizejt és az irányító Uros Zormant, de utóbbi büntetését megfellebbezték. A döntésig együtt edz társaival. Nem adott bővebb magyarázatot Denic mester, miért hagyta ki a keretből a Veszprémbe tartó Gasper Margucot (jobbszélső).

A magyar válogatott június 8-án Veszprémben fogadja a szlovénokat, a visszavágóra egy héttel később Velenjében kerül majd sor.

A SZLOVÉN KERET
Kapusok: Klemen Ferlin, Primoz Prost, Gorzad Skof
Mezőnyjátékosok: Dragan Gajic, Vid Kavticnik, Jure Natek, David Miklavcic, Jure Dolenec, Dean Bombac, Sebastian Skube, Marko Bezjak, Uros Zorman, Matej Gaber, Uros Bundalo, Peter Pucelj, Borut Mackovsek, David Spiler, Luka Zvizej, Simon Razgor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik