Női kézi: hat Bundesliga-játékossal jönnek az osztrákok - keretek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 14:59
Háromnapos felkészülési tornán vesz részt a magyar női kézilabda-válogatott, ahol sorrendben Ausztria, Szlovákia és Csehország lesz az ellenfél. Az osztrákok hat Bundesliga-játékossal érkeztek, bár Sonja Frey játéka kérdéses. A cseheknél hiányzik legjobbjuk, a Thüringerben játszó Iveta Luzumová. Íme, a keretek!

Ami a magyar válogatottat illeti, egyre többet lát viszont Németh András szövetségi kapitány abból, amit a márciusi, a júniusi, az augusztusi és az elmúlt napok összetartásain és edzésein gyakoroltat játékosaival. A szakember azonban egyénileg még többet vár néhány játékosától, nem véletlenül emeli ki minden egyes alkalommal, hogy – a szinte változatlan keret, a biztos pontok mellett – több poszton is versenyhelyzet van, és akadnak még nyitott kérdések. Ezekre a hétvégi, szigetszentmiklósi Provident-kupa után talán választ kapunk.

A könnyebb vetélytársak, az Eb-re kijutó, címvédő Montenegró, Franciaország és Szerbia társaságában halálcsoportba kerülő Szlovákia, a decemberi tornáról lemaradó Ausztria és Csehország ellen az elvárható és kötelező győzelmek és a sikerélmény mellett sokkal nagyobb hangsúlyt kaphat a finomhangolás, az apró taktikai elemek csiszolása, nem mellesleg a három nap, három meccs ritmus miatt az erőforrásokkal is jobban kell gazdálkodni. Így a szerdán a meccskeretből kimaradó Schatzl Nadine, Orbán Adrienn, Tóth Gabriella és Szekerczés Luca is lehetőséghez juthat, de rajtuk kívül is vannak még játékosok, akik tehermentesíthetik a kulcsembereket, teljesítményükkel meggyőzhetik a kapitányt. Még akkor is, ha Németh András tisztában van azzal, amit ezen a héten lát a kerettagoktól, abban nagy szerepe van a pillanatnyi formának, az pedig sokat változhat a december 7-i Eb-rajtig.

AZ OSZTRÁK KERET
Kapusok:
Petra Blazek (MTK Budapest), Melanie Herrmann (TPSG FA Göppingen), Alvera Lamprecht (Union Korneuburg)
Beállósok: Agnete Grigaite (McDonalds Wr. Neustadt), Josefine Huber (Hypo Niederösterreich)
Szélsők: Mirela Dedic (Hypo Niederösterreich), Sonja Frey (Thüringer HC), Romana Grausenburger (HSG Bensheim Auerbach), Mauler Viktória (Hypo Niederösterreich), Isabel Plach (UHC Eggenburg)
Átlövők, irányítók: Altina Berisha (WAT Atzgersdorf), Marina Budecevic (Hypo Niederösterreich), Katrin Engel (Thüringer HC), Martina Goricanec (Hypo Niederösterreich), Stefanie Kaiser (Hypo Niederösterreich), Laura Magelinskas (HSG Blomberg-Lippe), Beate Scheffknecht (TPSG FA Göppingen), Johanna Schindler (Union Korneuburg), Carina Stockhammer (McDonalds Wr. Neustadt), Jennifer Thurner (Hypo Niederösterreich), Claudia Wess (Hypo Niederösterreich)

SZLOVÁK KERET
Kapusok:
Tóth Zsanett (Stella Saint-Maur), Martina Túrociová (HC Zlín), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske)
Beállósok: Czanik Andrea (DJK/MJC Trier), Eva Minárciková (DHC Sokol Poruba), Patrícia Wollingerová (Iuventa Michalovce)
Szélsők: Lydia Jakubisová (Thüringer HC), Lucia Súkenníková (DHK Baník Most), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Sala), Selma Blazeková (HK Slávia Partizánske)
Átlövők, irányítók: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz), Szűcs Szilvia (SVG Celle), Petra Benusková (Stella Saint-Maur), Simona Szarková (DHK Baník Most), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha), Tetyana Trehubová, Martina Bacíková (mindkettő Iuventa Michalovce), Andrea Kertészová (HK Slovan Duslo Sala), Klaudia Michnová (HK Slávia Partizánske)

CSEH KERET
Kapusok:
Dominika Müllnerová (Baník Most), Barbora Raníková (AS Cannes), Lucie Satrapová (Slavia Praha)
Beállósok: Dominika Selucká (HSV Marienberg), Lucie Severová (Zora Olomouc), Alena Stellnerová (Slavia Praha)
Szélsők: Michaela Janousková (Baník Most), Jana Knedlíková (Mosonmagyaróvár), Romana Chrenková, Kristyna Salcáková (mindkettő Zora Olomouc), Veronika Malá (Sokol Písek)
Átlövők, irányítók: Martina Crhová (Kristianstad), Michaela Hrbková (Lokomotiva Zagreb), Tereza Kubáčková (Zora Olomouc), Katerina Keclíková (Slavia Praha), Sárka Marcíková (Sokol Poruba), Hana Kutlvasrová (Slavia Praha), Helena Sterbová (AS Cannes)

A MAGYAR KERET
Kapusok:
Kiss Éva (Fehérvár KC), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Bíró Blanka (Ipress Center-Vác)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győr)
Jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC), Szekerczés Luca (Siófok KC-Galerius Fürdő), Planéta Szimonetta (Győr)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (FTC), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvári KC SE)
Beállók: Szamoránsky Piroska (FTC), Mészáros Rea (FTC), Horváth Bernadett (Fehérvár), Mayer Szabina (Fehérvár)
Balátlövők: Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA), Bulath Anita (Dunaújváros), Klivinyi Kinga (Érd)
Balszélsők: Kovacsics Anikó (Győr), Erdősi Ildikó (Siófok), Schatzl Nadine (Érd)

A Provident-kupa programja (Szigetszentmiklós)
Október 10., péntek
Magyarország–Ausztria 16.15 (Tv: Duna Tv)
Szlovákia–Csehország 18.30
Október 11., szombat
Magyarország–Szlovákia 14.00 (Tv: Duna Tv)
Ausztria–Csehország 16.15
Október 12., vasárnap
Szlovákia–Ausztria 12.00
Magyarország–Csehország 14.00 (Tv: Duna Tv)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik