Kézi-vb: utaznak, de nem látják őket - a német tv nem közvetít

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.03. 14:03
A handball-world.com a sportág „óriási csapásaként” számol be arról, hogy a német köztelevíziók nem tudtak megegyezni a jogtulajdonossal, így az ország nagy nyilvánossága számára nem lesz látható a januári férfi kézilabda-világbajnokság.

Sem az ARD, sem a ZDF nem jutott dűlőre a közvetítési jogokat birtokló al-Dzsazíra leánycégével, ami a szakportál szerint katasztrófával ér fel a Német Kézilabda-szövetség (DHB) számára.

„Ez [a helyzet] nem jár együtt azonnal pénzügyi következményekkel, de rombolja az egész sportág megítélését” – nyilatkozta Bernhard Bauer, a DHB elnöke, míg a Bundesliga ügyvezető igazgatója, Frank Bohmann úgy fogalmazott, a helyzet kialakulása arculcsapás mindenki számára, aki Németországban a kézilabdáért dolgozik.

„Ha nem látunk egy képet sem a világbajnokságról, annak a Bundesligában is következményei lesznek. Kiállunk a válogatott, a kézilabda hajtóereje mellett, de az, hogy nem láthatjuk a televízióban, minden erőfeszítésünket hiábavalóvá teszi” – mondta Bohmann.

A közvetítési jogokat a beIN Sports nevű társaság birtokolja, amelynek tulajdonosa a katari al-Dzsazíra csoport és amely rekordösszeget, 80 millió eurónak megfelelő fizetett az értékesítési lehetőségért.

Németország az IHF szabadkártyájának köszönhetően lesz ott a világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik