Női kézi EHF-kupa: hét góllal nyert az Érd, bajban az Újváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.12. 17:29
Az Érd 29–22-re nyert hazai pályán a címvédő Dunaújváros ellen a női kézilabda EHF-kupa-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén.

A Dunaújváros címvédőként csak most kapcsolódott be a sorozatba, az Érd az előző fordulóban a francia Issyt búcsúztatta kettős győzelemmel. Szabó Edina csapata most is kiszolgálta az érdi közönséget, már az első félidőben jelentős előnyt szerzett.

A második félidőben a vendégeknek volt ugyan egy jobb periódusuk, a végére azonban a két Kinga, Janurik és Klivinyi, valamint Katarina Krpezs vezérletével újra elhúzott az Érd, és nagy lépést tett a csoportkörbe jutás felé.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Dunaújvárosban.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ÉRD–DUNAÚJVÁROSI KKA 29–22 (15–9)
ÉRD Aréna, 1800
néző. V: Ruud Geraets, Paul Geraets (hollandok)
ÉRD: JANURIK – KRPEZS 8 (4), M. GONZÁLEZ 4, A. BULATOVICS 2, KISFALUDY 4, KLIVINYI 8, Araújo. Csere: Gridnyeva, Győri (kapusok), Signaté 1, Barján 2, Szabó L., Gulyás. Edző: Szabó Edina
DKKA: OGUNTOYE – Dávid-Azari, KOVÁCS ANNA 5, SZALAI 4, CIFRA 3, MICIJEVIC 5, Rácz-Vincze 1. Csere: Csapó (kapus), Karnik, Hornyák B., Termány, Takács D. 1, Molnár B. 1, Klujber 2 (1), Nick. Edző: Zdravko Zovko
Az eredmény alakulása: 5. perc: 4–1. 13. p.: 7–3. 20. p.: 12–5. 25. p.: 14–6. 36. p.: 19–11. 42. p.: 19–15. 50. p.: 25–19.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc (Piros lap: Cifra)
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Ez egy két mérkőzésből álló párharc, azt hiszem, hogy az első félidővel elégedettek lehetünk és büszkék lehetünk rá, hiszen nagyon jó csapat ellen játszottunk, és huszonkét gólt kaptunk. Remek játékot látott a közönség, nagy küzdelem volt, de ilyen az európai kupa, sosem adja fel senki. Nem tört meg egy pillanatra sem az ellenfél. Volt, amikor szorosabb is lehetett volna, de szerencsére észnél voltak a lányok és helyreállt a rend. Nagyon sokat fogunk dolgozni a következő héten. Először a Budaörs elleni bajnoki mérkőzésre, aztán a visszavágóra.
Zdravko Zovko: – Gratulálok az Érdnek, nagyon jól játszott az első félidőben, vezetett hat góllal. A másodikban mi is sokkal jobban játszottunk, de sajnos a hét gól sok. Az első harminc percben nagyon rosszul játszottunk, az Érd jobb volt ma, de le lehet dolgozni ezt a hátrányt.


VASÁRNAP JÁTSSZÁK
Iuventa Michalovce (szlovák)–Alba Fehérvár HC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik