Kézilabda: a norvég kapitány nem érti a veszprémi büntetést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 09:05
null
Kent Robin Tönnesen megpróbál a játékra összpontosítani (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
Távol áll tőle ez a mentalitás, és sohasem élne a fizetésmegvonással Christian Berge, a norvég férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember így reagált arra a hírre, hogy a veszprémi vezetők a gyenge játék miatt a magyar bajnokság befejezéséig csak a minimálbért fizetik a játékosoknak és az edzőknek. A csapat légiósa, Kent Robin Tönnesen elismerte, egy skandináv ember nincs hozzászokva ehhez.

 

 

Március végén súlyos büntetést szabott ki a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetősége, amely a magyar bajnokság befejezéséig megvonta a játékosok, illetve az edzői stáb tagjainak a minimálbéren felüli fizetését. A szankcióra azért került sor, mert a bajnoki címvédő előbb március 10-én hazai pályán kikapott a Szegedtől, majd két héttel később súlyos, hétgólos vereséget szenvedett a dán Skjern otthonában a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A lépés nem vált be egyelőre, hiszen az együttes nem bírta ledolgozni a hátrányt, otthon csak 34–29-re nyert, így kiesett.

A fizetéscsökkentés híre mindenesetre bejárta az európai sajtót, a norvég Tv2 a csapat légiósát, Kent Robin Tönnesent kérdezte meg az esetről.

„Kiestünk a Bajnokok Ligájából, és miután a cél a végső győzelem volt, érthető a csalódottság. A fizetésmegvonás egy nagyon különleges helyzet, főleg egy skandináv játékos számára, aki nincs hozzászokva ehhez. Megpróbálunk a játékra összpontosítani, de nem könnyű” – nyilatkozta Tönnesen.

A portál megszólaltatta a norvég szövetségi kapitányt is.Christian Berge kritikusan beszélt a játékosok ilyesfajta büntetéséről.

„Ez a mentalitás távol áll tőlem. Két csapat küzd egymással, mindketten nyerni akarnak, majd a vesztest megbüntetjük azzal, hogy elvesszük a kenyerét. Ezt nagyon nehezen tudom elfogadni, nem hiszem, hogy így rendben lenne. Sohasem tettem volna ilyet” – mondta Berge.

Bjarte Myrhol nem lepődött meg a büntetésen (Fotó: Skjernhaandbold.dk)
Bjarte Myrhol nem lepődött meg a büntetésen (Fotó: Skjernhaandbold.dk)

 

A Skjernben szereplő válogatott beálló, Bjarte Myrhol 2005–2006-ban a Veszprém kézilabdázója volt, ő azt mondta, nem lepődött meg azon, hogy a klub megbüntette a játékosait.

„Nem ez az első alkalom, hogy a fenyegetéssel éltek. Sajnos ez Kelet-Európában gyakoribb, mint gondolná” – mondta Myrhol.

A norvég válogatott tagjai szerda óta készülnek a hét második felében rendezendő, hazai rendezésű négycsapatos Golden League-tornára, a hazaiak sorrendben csütörtökön Izlanddal, szombaton Franciaországgal, vasárnap pedig Dániával mérik össze erejüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik