Férfi kézilabda: megorrolt a kapitányra, távozott a szlovák válogatott kapusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.27. 14:04
null
Paul nem tud együtt dolgozni a szövetségi kapitánnyal (Fotó: Slovakhandball.sk)
Egyelőre nem tudni, ideiglenesen vagy véglegesen, de lemondta a válogatottságot Teodor Paul, a magyar NB I-ben tíz éven át védő szlovák kézilabdakapus.

 

 

A 31 éves játékos neve Magyarországon sem ismeretlen, hiszen 2008 óta szerepelt a PLER, az FTC, a Csurgó, a Tatabánya, a Balmazújváros, illetve a Vác csapatában, csupán 2018 januárjában szerződött a francia élvonalbeli USAM Nimes együtteséhez.

Szerdán még ott volt a keretben a magyarok ellen Érden lejátszott Európa-bajnoki selejtezőn, azonban a ferencvárosi Marián Zernovic, illetve a svájci TSV St. Otmar St. Gallenben védő Michal Shejbal mögött csupán harmadik számú kapusként számolt vele Heine Jensen szövetségi kapitány.

A találkozót követően Paul jelezte, számára elég volt a válogatottból, összepakolt és távozott, így már a szombati, eperjesi, Oroszország elleni mérkőzésen sem lesz ott. „Teo a magyarok elleni meccset követően elmondta, hogy már nem tudja magát elképzelni a szlovák válogatottban. Ez olyan döntés, amelyet tiszteletben kell tartani” – idézte Jensent a szlovák szövetség honlapja.

A Nimes kapusa ugyanakkor elárulta, ez a lépés csak és kizárólag a szövetségi kapitány miatt történhetett meg. „Először is szeretném hangsúlyozni, hogy nem mondtam le a válogatottságot, mert számomra mindig nagy megtiszteltetés ott játszani. Csak arról döntöttem, hogy amíg Jensen a szövetségi kapitány, nem vagyok hajlandó védeni” – idézte a Sport napilap.

„Januárban szerettem volna mihamarabb felvenni a ritmust új francia klubomban, így tíz év alatt először kértem, hogy tekintsenek el a válogatottbeli részvételemtől. Amikor visszatértem, sajnos azt tapasztaltam, hogy már csak második, de inkább harmadik számúként tekintenek rám, ezzel elveszítettem a motivációm. Évek óta arra vártam, hogy Richard Stochl után végre lehetőséget kapjak, így nem tudtam megfelelően edzeni és a mérkőzésre koncentrálni. Nagyon sajnálom, hogy így ért véget, de Jensennel nem tudom elképzelni a további együttműködést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik