Női kéziválogatott: Golovin Vlagyimir visszatérne a többirányítós játékhoz

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2022.10.20. 07:18
null
Golovin Vlagyimir visszatérne a több irányítós játékhoz (Fotó: Török Attila)
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette keretét az Eb előtti utolsó összetartásra, majd a Nemzeti Sportnak beszélt a legfontosabb szempontokról.

Mint megírtuk, alaposan meggyengült balátlövőposzton a magyar válogatott a két hét múlva rajtoló Európa-bajnokság előtt, miután előbb kiderült, hogy a csapat legrutinosabb játékosa és egyben vezére, Szöllősi-Zácsik Szandra vállsérülése miatt kénytelen kihagyni a tornát, s ahogy az várható volt, hétvégi térdsérülését követően Háfra Noémira sem számíthat a szövetségi kapitány. Golovin Vlagyimir kedden jelölte ki a válogatott 21 tagú, bő Eb-keretét, amellyel kapcsolatban elmondta, nagy érvágás a két játékos kiesése, majd arra a felvetésre is válaszolt, hogy az így első számú ballövőnek kinevezett Kácsor Grétából még hiányzik az a rutin, amely talán Debreczeni-Klivinyi Kingának már megvan.

Az A-csoport programja az Európa-bajnokságon, Ljubljana
2022. november 4., péntek
18.00: Magyarország–Svájc
20.30: Norvégia–Horvátország
2022. november 6., vasárnap
18.00: Horvátország–Magyarország
20.30: Svájc–Norvégia
2022. november 8., kedd
18.00: Horvátország–Svájc
20.30: Norvégia–Magyarország

„Kácsor Gréta játszik a legtöbbet a csapatában, de valóban szerencsétlen, hogy a Debrecen csak januárban kezd a nemzetközi porondon. Vácon, ha nem is ilyen szinten, de szerzett már nemzetközi tapasztalatot, vele kell megoldanunk ezt a feladatot – mondta Golovin Vlagyimir.  – Debreczeni-Klivinyi Kinga inkább irányítót játszik a csapatában, de a balátlövőposztot meg lehetne oldani vele, valamint Kuczora Csengével is. Próbálunk megoldást találni, akár két- vagy háromirányítós rendszer is elképzelhető. Az utánpótlás-válogatottaink is ezt játszották a nyári világversenyeken, és korábban a felnőtteknél is előfordult, hogy Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó együtt volt a pályán.”

A két balátlövő sérülése miatt többen is azt kérdezték a kapitánytól, Tomori Zsuzsanna miért nem tagja a keretnek, hiszen ő megoldást jelenthetne ezen a poszton.

„Augusztusban leültünk Zsuzsival, aki akkor azt mondta, szeretne a klubcsapatára koncentrálni, mi pedig ezt tudomásul vettük” – zárta rövidre a kérdést a szakember.

Jövő héten az Eb-felkészülés finisébe érkezik a magyar válogatott, amelynek nem sok ideje lesz kiküszöbölni a szlovéniai mérkőzéseken tapasztalt hibákat.

„Négy napunk lesz a román meccs előtt és utána még egy, hogy csiszoljuk a játékunkat. Amit egy éve gyakorolunk, a támadás, pont az nem működött az előző két találkozón. Akkor a védekezéssel többet foglalkoztunk, ezúttal azonban mindkettővel muszáj lesz. Fel kell turbóznunk a támadójátékunkat, mert hiába a védekezés a kulcs, a kézilabdát gólra játsszák, és az adja a látványát, az örömét ennek a játéknak” – emelte ki Golovin Vlagyimir. Hozzátette: a kapuban Szikora Melinda nagyszerű formát mutat, ezzel nagy magabiztosságot kölcsönözve társainak, támadásban pedig a ferencvárosi Klujber Katrin játéka nyújthat majd pluszt a csapatnak.

A kapitány a 18 tagú Eb-keretet az összetartás végén, várhatóan a Románia és a Németország elleni felkészülési mérkőzés előtt jelöli ki.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE AZ EB-FELKÉSZÜLÉSRE
Kapusok:
Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Edző: Pigniczki Krisztina
Kapusedző: Duleba Norbert
Erőnléti edző: Holanek Zoltán

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, TATABÁNYA
Október 29., szombat

17.00: Magyarország–Románia
Október 31., hétfő
17.00:
Magyarország–Németország
November 2., szerda
18.00
: Németország–Románia

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik