Női kézi: Golovin szerint védekezésben és támadásban is több kell Izland ellen

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 19:05
A magyar női válogatott Érden készül az Izland elleni világbajnoki selejtezőkre. A csapat hétfőn a visszavágó helyszínén tartott sajtónyilvános edzést, mielőtt a hét második felében az északi szigetország felé veszi az irányt.
Izland ellen készül a magyar keret (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Izland ellen készül a magyar keret (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

A magyar női kézilabda-válogatott több helyszínen készült az elmúlt időszakban, ezúttal azonban a világbajnoki selejtezős párharc visszavágójának helyszínén, az Érd Arénában tartott sajtónyilvános edzést Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a lányoknak. A magyar csapat ugyanis szombaton Hafnarfjördúrban találkozik Izland legjobbjaival, akikkel jövő héten szerdán Érden is megmérkőzik.

A mieinknél még az utolsó pillanatban is történt változás, így szűkebb, 19 tagú kerettel vágunk neki a párharcnak, a kapitány ennek ellenére nem pánikol, véleménye szerint a jelenleg kiállítható legjobb kerettel készülnek. Ami a hiányzókat illeti, a hétvégi Győri ETO–Ferencváros találkozón látványos kínai figurából gólt szerző Faluvégi Dorottya, valamint a zöld-fehér rangadót kihagyó Szöllősi-Zácsik Szandra sem vesz részt a vb-selejtezőkön betegség miatt. A hiányzók helyére a Kisvárda fiatal balátlövőjét, Juhász Grétát, valamint Pál Tamarát, az MTK irányítóját hívta be a kapitány az utolsó pillanatban. Ahogy az várható volt, miután múlt héten nem lépett pályára mérkőzésen Cirjenics-Kovacsics Anikó, szintén nem vesz részt az összetartáson, ahogy térdsérülése miatt az utólag behívott Albek Anna sem.

A csapat nyílt edzésén – ahogy legutóbb Telkiben – ezúttal is Bíró Blanka ért leggyorsabban a küzdőtérre: az FTC kapusa duplán motivált lehet, hiszen legutóbb családi okok miatt haza kellett jönnie Németországból, így visszatérése a válogatottban továbbra is várat magára. Nem lepődtünk meg akkor sem, mikor mögötte másodikként feltűnt Kukely Anna, a Fradi fiatal irányítója, aki újoncként a vizeket és a labdákat is mosolyogva hozta a kispadhoz. A játékost gyorsan meg is találták a stábok, kérdésünkre pedig nevetve annyit mondott, fiatalként magáénak érezte ezt a feladatot.

NE GONDOLJA, HOGY ISMERKEDNI JÖTT – GOLOVIN AZ ÚJONCRÓL

A focilabda ezúttal is elmaradhatatlan kellék volt. Bár az interjúk alatt a győri különítmény tagjai, Holanek Zoltán erőnléti edző, Győri-Lukács Viktória és Schatzl Nadine, Pigniczki Krisztina másodedzővel kiegészítve tengóztak, a bemelegítésnél már-már hagyománynak futball helyett ezúttal más játékos feladatot kaptak válogatottunk tagjai. A kézilabdás passzjátéknál Holanek Zoltán a csapatjátékra és a kommunikációra hívta fel a játékosok figyelmét, a kapusok „belövése” után aztán már a taktikai elemek, s védekezés pontosításán volt a hangsúly.

TÉMA VOLT MÉG A GYŐR–FRADI IS

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 19 FŐS KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Siófok KC)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Kukely Anna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pál Tamara (MTK Budapest), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmaróvári KC)
Balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti – Románia), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG, 2023
EURÓPAI SELEJTEZŐK
Törökország–Szerbia
Románia–Portugália
Izland–MAGYARORSZÁG
Lengyelország–Koszovó
Olaszország–Szlovénia
Németország–Görögország
Svájc–Csehország
Ausztria–Spanyolország
Észak-Macedónia–Ukrajna
Szlovákia–Horvátország
Az elöl álló csapatok játsszák otthon az első meccset.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI
Április 8., szombat, Hafnarfjördur
18.00:
Izland–Magyarország (Tv: M4 Sport+)
Április 12., szerda, Érd
18.15:
Magyarország–Izland (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik