Női kézi: elszántan várja a tétmeccseket a női válogatott

Vágólapra másolva!
2023.07.11. 22:29
Szokatlan, hogy az új idényt és a felkészülést a válogatott edzőtáborában kezdjék el a kézilabdázók – legalábbis Magyarországon –, de nemzeti együttesünk 20 tagú kerete mindent megtesz, hogy a legjobb formában várja a fél év múlva esedékes világbajnokságot.
Kuczora Csenge (balra) és Bordás Réka kő-papír-ollóban is jó, ráadásul nem is azt döntötték el, ki lője a büntetőt 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)
Kuczora Csenge (balra) és Bordás Réka kő-papír-ollóban is jó, ráadásul nem is azt döntötték el, ki lője a büntetőt A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)

 

Rendhagyó bemelegítésen vettek részt a játékosok, az óriás gumilabdával igyekeztek kapuba találni (Fotó: Török Attila)
Rendhagyó bemelegítésen vettek részt a játékosok, az óriás gumilabdával igyekeztek kapuba találni (Fotó: Török Attila)

Összetartást vezényelt Győrben a magyar női kézilabda-válogatottnak Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, aki a játékosok állapotának felmérését követően ezúttal még a fizikai felkészítésre koncentrál. Persze az erőnléti feladatokat is meg-megtörik az edzéseken, a labda is előkerül a zsákokból, s a korábbi tapasztalatokra építve taktikai megbeszélés is szerepel a mieink heti programjában.

A játékosokon látszott, hogy a világbajnoki sorsolást követően motiváltan várták, hogy munkába állhassanak. Többen is úgy fogalmaztak, hogy amennyire csak lehetett, igyekeztek kipihenni a fárasztó idényt, de most mindenkinek csak a cél lebeg a szeme előtt: a világbajnokságon kiharcolni a részvételt az olimpiai kvalifikációs tornára. A szövetségi kapitány mellett természetesen a nemrég férjhez menő Szöllősi-Schatzl Nadine kapta a legtöbb kérdést az újságíróktól, akik Vámos Petrát is meginterjúvolták, tőle leginkább a Bajnokok Ligája nyújtotta lehetőségről érdeklődtek.

Az átmozgató feladatok után játékos formában folytatták a bemelegítést a lányok Holanek Zoltán erőnléti edző vezetésével, majd a labda is kézbe került. Az elmaradhatatlan foci különleges változatával folytatták az edzést a válogatott tagjai: az óriás gumilabdával kézzel-lábbal püfölve igyekeztek kapuba találni.

A vidám, játékos kezdés után természetesen a taktikai eligazítás már a kellő komolysággal zajlott, ezúttal a támadótaktikát beszélték meg. A felkészülés augusztusban folytatódik. Ahogy a kapitány a Nemzeti Sportnak már korábban elmondta, akkor zárt kapus mérkőzésen a Ferencvárossal is találkoznak, októberben a norvégokkal és az osztrákokkal csapnak össze Európa-kupa-mérkőzésen, majd november 4-én – a háromnapos összetartás alatt – Németországgal játszanak.

A világbajnoki felkészülés november 20-án kezdődik, amelynek keretében november 25-én és 26-án Hollandiában lépünk pályára.

 

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler), Grosch Vivien (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Farkas Johanna (MTK Budapest)
Beállók: Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Tyiskov-Helembai Fanny (Praktiker-Vác)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Kukely Anna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik