Férfi kézi: kiderült, mikor kezdi a felkészülést az olimpiára a magyar válogatott

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 10:57
Chema Rodríguez elárulta, mikor kezdi a felkészülést az olimpiára a magyar válogatott (Fotó: Dömötör Csaba)
Újabb résszel jelentkezett a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) honlapján vezetett „Itt a kapitány beszél” nevet viselő blogjában Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki elárult néhány részletet az olimpiai felkészülésről.

Chema gratulált a női kézilabda-válogatott olimpiai kvalifikációjához és ahhoz is, hogy két magyar játékvezető, Bíró Ádám és Kiss Olivér is ott lehet a párizsi ötkarikás játékokon. A szövetségi kapitány a csoportok sorsolása kapcsán megismételte, hogy a rendező franciákat és a dánokat tartja a magyar hatos favoritjának, a másik két továbbjutó helyért nagy lesz a harc a magyar, a norvég, az egyiptomi és az argentin csapat között.

„Minden világversenyen kiemelkedő jelentőségű az első meccs, július 27-én, Egyiptom ellen ez fokozottan igaz lesz, hiszen sokat lehet nyerni és veszíteni az első találkozón, ahol korábbi klub- és válogatott edzőm, Juan Carlos Pastor meccsel majd az ellenfélnél. Ismerjük egymást, és erre a meccsre lesz a két csapatnak a legtöbb ideje felkészülni, ami mindkettőnknek előny is és hátrány is, de az biztos, hogy végig küzdeni fogunk a minél jobb csoportbeli helyezésért és a továbbjutásért” – írta blogjában Chema Rodríguez, aki elárult néhány részletet a válogatott olimpiai felkészüléséről is.

„Az olimpiára a tervek szerint június 24-én kezdjük meg a felkészülést, de a kerettagok előtte már egyéni program szerint dolgoznak majd, aztán először a fizikai munkára helyezzük a hangsúlyt, július közepétől pedig már a felkészülési mérkőzések jönnek, a tervek szerint itthon és külföldön is, Szlovénia, illetve Németország és Japán ellen, bár még nem véglegesek a dátumok és a helyszínek” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta, továbbra is mindenkit figyel, a légiósok közül Ilic Zoran, Hanusz Egon, Sipos Adrián, Rosta Miklós és Palasics Kristóf is elegendő játékidőt kap és jól teljesít, ezért miattuk nem aggódik, de a hazai kézilabdázók közül többen küzdenek sérüléssel.

„Remélem, a litvánok elleni május 9-i és 12-i vb-selejtezők előtti felkészülés kezdetekor mindenkire számíthatunk. Koncentrálnunk kell, hiszen nagyon fontos a vb-kijutás bebiztosítása, szeretném, ha tovább építenénk az Eb-n és az olimpiai kvalifikációs tornán látott játékunkat. Nagyon örülök annak, hogy viszontláthatjuk egymást május elején, újra találkozik majd a családunk” – zárta szavait Chema Rodríguez.

XXXIII. NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK
A FÉRFI KÉZILABDATORNA CSOPORTBEOSZTÁSA (South Paris Arena)
A-CSOPORT: Spanyolország, Horvátország, Németország, Szlovénia, Svédország, Japán
B-CSOPORT: Dánia, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Egyiptom, Argentína

MAGYAR MÉRKŐZÉSEK A B-CSOPORTBAN (mérkőzésidőpontok: 9.00, 11.00, 14.00, 16.00, 19.00, 21.00)
Július 27., szombat: Magyarország–Egyiptom
Július 29., hétfő: Magyarország–Argentína
Július 31., szerda: Magyarország–Norvégia
Augusztus 2., péntek: Magyarország–Dánia
Augusztus 4., vasárnap: Magyarország–Franciaország

A további menetrend (Lille, Pierre-Mauroy Stadion)
Negyeddöntő: augusztus 7., szerda, 9.30, 13.30, 17.30, 21.30
Elődöntő: augusztus 9., péntek, 16.30, 21.30
Döntő, bronzmérkőzés: augusztus 11., vasárnap, 9.00, 13.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik