Chema Rodríguez: Csak így lehetünk versenyben a legjobbakkal

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 10:42
Chema Rodríguez szerint jól áll a magyar válogatott a tavaly nyáron lefektetett tervek megvalósításával (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpia után nem sokkal a 2025-ös világbajnokságra is kijutott, miután a selejtező mindkét meccsén simán nyert Litvánia ellen. Chema Rodríguez szövetségi kapitány „Itt a kapitány beszél” nevet viselő blogjában a vb-kijutás mellett már az olimpiai felkészülésről is beszélt.

Chema Rodríguez a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján vezetett blogjában kiemelte, nagyon örül annak, hogy a nemzeti csapat simán kijutott a világbajnokságra, mert a többi párharcban például a spanyolok és a szlovénok is megszenvedtek, de a lengyeleknek és a hollandoknak sem volt könnyű dolguk, ráadásul Olaszország Montenegrót ki is ejtette.

„Ez is megerősítette, milyen széles és erős a férfi kézilabda európai élmezőnye” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki szerint már Litvániában is értékes volt a hétgólos siker, melyet úgy ért el a csapat, hogy Chema szerint a játék és a koncentráció sem volt hibátlan.

„De a hazai meccsen száz százalékot adtak bele a srácok az első perctől az utolsóig, ezt jó volt látni, de többször elmondtam nekik is, hogy csak így lehetünk versenyben a legjobbakkal, ha minden meccs minden percében a maximumon pörgünk” – húzta alá.

„A tavaly nyáron lefektetett terveink megvalósításával időarányosan jól állunk, hiszen jól sikerült az Európa-bajnokság, nagy álmunk vált valóra az olimpiai kijutással, és ott leszünk a világbajnokságon is, így nem lehetünk elégedetlenek. Tavaly ilyenkor mindezt aláírtam volna…” – hangsúlyozta Chema Rodríguez, aki elárulta, a játékosoknak az idény végeztével lesz alkalmuk egy rövid pihenésre, de az olimpiai felkészülés már június 24-én elkezdődik.

A szövetségi kapitány arról is írt, már ő is elkezdte elemezni a csoportellenfeleket, főként Egyiptomot és Argentínát, mert a jó rajt létfontosságú lesz az olimpián.

„A stábbal megterveztük a felkészülést is. A klubmeccsek után a játékosok pihennek, a családjukkal lesznek, de már a június végi kezdés előtt személyre szabott egyéni edzésprogram alapján készülnek, hogy közel azonos szinten legyenek a felkészülés rajtjáig. Alapvetően húsz játékossal kezdünk neki a nyárnak, többel fölösleges lenne, és ha semmi nem jön közbe, nagy változás nem is lesz a keretben. Sokan kérdezik tőlem a kapusposztot, három remek kapusunk van, sőt, több is, de hogy melyik kettő utazik az olimpiára és ki lesz a tartalék, az a felkészülés alatt dől el. Keretet a szezonbeli összkép és a versenyeken nyújtott teljesítmény alapján tudok hirdetni, utazó csapatot pedig a felkészülés tanulságait és a nyári teljesítményt alapul véve. Az első közös héten az erőnlétre, majd később a technikai és taktikai dolgokra fogunk összpontosítani, július közepétől felkészülési meccsek várnak ránk, majd irány Párizs!” – részletezte Chema Rodríguez.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT OLIMPIAI MENETRENDJE
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Július 19. 17.15, Stuttgart: Németország–Magyarország
Július 20., 15.00, Stuttgart: Magyarország–Japán

A magyar válogatott programja a csoportkörben
Július 27., szombat, 11.00: Magyarország–Egyiptom
Július 29., hétfő, 21.00: Magyarország–Argentína
Július 31., szerda, 9.00: Magyarország–Norvégia
Augusztus 2., péntek, 9.00: Magyarország–Dánia
Augusztus 4., vasárnap, 16.00: Magyarország–Franciaország

A további menetrend
Negyeddöntő: augusztus 7., szerda, 9.30, 13.30, 17.30, 21.30
Elődöntő: augusztus 9., péntek, 16.30, 21.30
Döntő, bronzmérkőzés: augusztus 11., vasárnap, 9.00, 13.30

Az olimpia csoportmérkőzéseit Párizsban, a negyeddöntőket, az elődöntőket és a helyosztókat Lille-ben játsszák.

CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport: Spanyolország, Horvátország, Németország, Szlovénia, Svédország, Japán
B-csoport: Dánia, Norvégia, Magyarország, Franciaország, Egyiptom, Argentína

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik