Férfi kézi: Tóth Rajmond csapata benn maradt a spanyol élvonalban

Vágólapra másolva!
2024.06.09. 09:09
Tóth Rajmond (Fotó: Club Balonmano Cangas Frigoríficos del Morrazo/Fb)
Az irányító Tóth Rajmond csapata, a Frigoríficos del Morrazo osztályozón benn maradt a spanyol férfi kézilabda-élvonalban.

A Frigoríficos del Morrazo szerdán 42–30-ra nyert az UBU San Pablo Burgos otthonában a párharc első mérkőzésén, és bár a szombati visszavágót vendéglátóként 38–37-re elveszítette, bennmaradását nem fenyegette veszély. Tóth az első meccsen három, a másodikon hat gólt szerzett.

„A második félidőben felzárkóztak négy gólra, és hittek az egyenlítésben, de az utolsó tíz percben ismét nagyon magas szinten védekeztünk. Ehhez járult az is, hogy nagyon jók voltunk támadásban az egész meccsen” – mondta az első találkozóról Tóth.

Hozzátette, a létszámfölényes támadójátékuk nagyon bevált, gördülékenyen járatták a labdát, és szinte minden akciójukat góllal zárták.

A magyar irányító elismerte, hogy nem számítottak ilyen nagy különbségre, mert a Burgosnak jó csapata van, és sok játékosa rendelkezik élvonalbeli tapasztalattal, de a fölényesen megnyert első meccs sok önbizalmat adott nekik a visszavágóra.

A Frigoríficos del Morrazo tavaly is osztályozón harcolta ki a bennmaradást, akkor kettős győzelemmel zárta a Trops Málaga BM elleni párharcot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik