Az FTC francia kézilabdázója, Béatrice Edwige lemondta a válogatottságot

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 17:12
Béatrice Edwige a 2021-es világbajnokság egy érzelmekkel teli pillanatában (Fotó: AFP)
Béatrice Edwige, az FTC francia kézilabdázója párizsi olimpiai részvételről álmodott, de már a bő keretbe sem került be, ezért elérkezettnek látta az időt, hogy 35 évesen lemondja a válogatottságot.

 

„Igen, másféle befejezést szerettem volna – írta Instagram-bejegyzésében Béatrice Edwige. – Nem fogok hazudni, ezt a posztot kicsit keserű nosztalgiával írom. Hogy megkönnyezem-e? Igen. Ugyanakkor megkönnyebbülést is érzek. Emelt fővel, rengeteg élménnyel gazdagodva lépek tovább, büszke vagyok arra a képre, ami a pályán és azon kívül kialakult rólam. Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok élmény vár rám. De a válogatott karrieremnek ezennel vége.”

A 35 éves Edwige – aki nemrégiben szerződést hosszabbított a Ferencvárossal – már a május közepén kihirdetett bő francia keretben sem volt benne, éppen úgy, mint kortársa, a szintén olimpiai, világ- és Európa-bajnok Allison Pineau.

Ami az olimpiára készülő keretet illeti, Olivier Krumbholz szövetségi kapitány szerdán három fővel csökkentette a létszámot: a francia szaksajtó szerint papírforma, hogy Floriane André, a Nantes kapusa, Pauline Coatanéa, a Brest jobbszélsője és a következő idénytől Debrecenben játszó jobbátlövő, Océane Sercien-Ugolin került a vésztartalékok közé.

Még négy játékosra vár hasonló sors (az olimpiára 14 játékos nevezhető, és megjelölhető további három tartalék). A franciák július 25-én a mieink ellen kezdik az olimpiai szereplést.

A FRANCIÁK 18-AS KERETE
Kapusok: Cléopatre Darleux (Brest), Laura Glauser (CSM Bucuresti), Hatadou Sako (Metz)
Balszélsők: Coralie Lassource (Brest), Chloé Valentini (Metz)
Balátlövők: Orlane Kanor (Rapid Bucuresti), Estelle Nze Minko (Győri Audi ETO)
Irányítók: Tamara Horacek (Nantes), Méline Nocandy (Paris 92), Grace Zaadi Deuna (CSM Bucuresti)
Beállók: Sarah Bouktit (Metz), Pauletta Foppa (Brest), Oriane Ondono (Nantes)
Jobbátlövők: Laura Flippes (CSM Bucuresti), Léna Grandveau (Nantes), Déborah Lassource (Paris 92)
Jobbszélsők: Lucie Granier (Metz), Alicia Toublanc (Brest)
Klubnevek a kerethirdetés időpontja szerint, a tavasszal véget ért idény alapján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik