Golovin örül, hogy a válogatott mind a 17 játékosa, azaz a tartalékok is beköltözhetnek az olimpiai faluba

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 10:14
Golovin Vlagyimir (Fotó: Kovács Péter)
Megjelent a magyar női kézilabda-válogatottat irányító Golovin Vlagyimir „Itt a kapitány beszél” című blogjának legújabb része, amelyben a szövetségi kapitány az olimpiai felkészülésről, a reggeli edzőmeccs tapasztalatairól írt, és örömét fejezte ki, hogy mind a 17 játékosa beköltözhet az olimpiai faluba.

„Hadd kezdjem a legfrissebb, nagyon jó hírrel! Most tudtuk meg, hogy nemcsak tizennégy játékosunk lakhat bent az olimpiai faluban, hanem mind a tizenhét. Ez lelkileg is sokat jelent Szemerey Zsófinak, Pásztor Noéminek és Kácsor Grétának – fogalmazott blogbejegyzésében Golovin Vlagyimir, hozzátéve, hogy nem szereti a „tartalék” kifejezést, szerinte az érintett játékosok egyenrangú tagjai a keretnek. – Így, hogy ők is beköltözhetnek a faluba, a társaikhoz, már egyetlen pillanatra sem érezhetik magukat kívülállónak. Arról nem is beszélve, hogy a csapategység mellett komoly gyakorlati előnyökkel is jár ez a lehetőség, akár az utazások, akár az összetartások szempontjából., Úgyhogy nagy köszönet a Magyar Olimpiai Bizottságnak, amiért ezt is elintézte. Mindig, minden kérdésben érezzük a MOB támogatását, segítségét, de ez a mostani különösen jó hír.”

A kapitány elégedetten írt arról, hogy kedvező tapasztalatokat szereztek a szlovénok elleni, minapi felkészülési mérkőzésen, amelyet az olimpiai menetrendhez igazodva szokatlan időpontban, reggel kilenckor kezdtek.

 

„A mieink kora reggel is úgy teljesítettek, mintha délután vagy este játszottak volna. Korábban több edzést hoztunk előre reggel kilencre, hogy mindenkinek ráálljon a bioritmusa erre a szokatlan időpontra, és nagyon megérte. Parancsra persze nem lehet elaludni, de előző este fél tízkor, tízkor már mindenki ágyban volt, a lányok másnap hatkor keltek, 6.30-ra végeztek a reggelivel. Mindenkinek megvan a maga protokollja, hogy mit eszik, persze keretek között, így aztán azt például nem engedhettük volna meg, hogy valaki, mert nem éhes, ne egyen, az energiaveszteséget ugyanis pótolni kell. Ezt persze mindenki pontosan tudja.”

A kapitány szerint nem érdemes abban bízni, hogy a korai mérkőzéskezdés zavarba hozhatja az ellenfeleket; még a brazilokat sem, akiknek az otthoni időeltolódás miatt még nehezebb lehet a feladatuk. A mieink a hátralévő két felkészülési meccsüket már „normális” időpontban játsszák le.

„Szombaton, Győrben, megint a szlovénok ellen, még elbúcsúzunk a hazai közönségtől, remélhetőleg győzelemmel. Igaz, most nem ez a legfontosabb, de szeretnénk megmutatni, hogy nem csak reggel vagyunk jobbak náluk” – zárta sorait a kapitány.

A NŐI VÁLOGATOTT PROGRAMJA

FELKÉSZÜLÉS
Július 13., Győr
14.45: Magyarország–Szlovénia
Július 19., Németország, Stuttgart
19.45: Németország–Magyarország

OLIMPIA
A-csoport: Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia, Dél-Korea
B-csoport: Magyarország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Angola
A magyar válogatott programja a csoportkörben
Július 25., csütörtök, 19.00: Magyarország–Franciaország
Július 28., vasárnap, 9.00: Magyarország–Brazília
Július 30., kedd, 16.00: Magyarország–Angola
Augusztus 1., csütörtök, 14.00: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 3., szombat, 9.00: Magyarország–Hollandia
A további menetrend
Negyeddöntő: augusztus 6., kedd, 9.30, 13.30, 17.30, 21.30
Elődöntő: augusztus 8., csütörtök, 16.30, 21.30
Döntő, bronzmérkőzés: augusztus 10., szombat, 10.00, 15.00

Az olimpia csoportmérkőzéseit Párizsban, a negyeddöntőket, az elődöntőket és a helyosztókat Lille-ben játsszák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik