Női kézilabda: ismerős dán edzőt nevezett ki a CSM Bucuresti

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 11:33
Helle Thomsen (Fotó: csmbucuresti.ro)
Közel két hónappal Adrian Vasile menesztése után találta meg új vezetőedzőjét a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata, méghozzá Helle Thomsen személyében. A dán edző, aki a 2017–2018-as idényben már dolgozott a bukaresti klubnál, két évre írt alá a román bajnokhoz.

 

A legutóbb a francia Nantes-ot irányító Helle Thomsen két dán bajnoki címe mellett a svéd, majd a holland válogatottal volt a legsikeresebb, előbbivel Európa-bajnoki bronzérmet nyert, utóbbit három világversenyen is dobogóra vezette (Eb-n második és harmadik, vb-n harmadik hely).

A 2014 és 2019 között számos skandináv edzőt – Thomsen mellett a dán Mette Klit, Kim Rasmussen és Jakob Vestergaard, valamint a svéd Per Johansson, Magnus Johansson és Tomas Ryde is többnyire csak néhány hónapot dolgozott a klubnál – az elmúlt öt évben kitartott Adrian Vasile mellett, annak ellenére, hogy a román trénerrel egyszer sem jutott el a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a csapat. Márpedig a következő idényben a Ferencvárossal egy csoportban szereplő CSM-nél továbbra is a BL-győzelem a cél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik