„Napokig sírtam” – a rekordösszegért eladott Vjahireva „szuvenírnek” érezte magát

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 15:07
Vjahireva napokig sírt, amikor megtudta, távoznia kell a Viperstől (Fotó: Imago Images)
Mint arról hétfőn beszámoltunk, a francia Brest minden idők legnagyobb női átigazolási összegét fizette (170 ezer euró) a norvég Vipersnek az orosz Anna Vjahireváért. Nos, azóta kiderült, a játékos a hír hallatán napokig sírt...

 

A Vipers pénzügyi problémákkal küzd, így kénytelen volt megválni legértékesebb játékosától, az orosz Anna Vjahirevától, akit 170 ezer euró ellenében adott el a francia Brestnek. A 29 éves sztár a norvég VG-nek nyilatkozott, írott formában: „Igazából két lehetőségem volt. Vagy távozok, vagy szörnyű anyagi helyzetben hagyom a klubot... Nos, napokig sírtam.” 

A Brest új jobbátlövője szerint klubváltásában az a legszomorúbb, hogy Kristiansandból Brestbe kell költöznie, így ott kell hagynia szeretett csapattársait és barátját is. Emellett elárulta átigazolása kapcsán, hogy „szuvenírnak” érzi magát.  

Vjahireva egyébként úgy tudta, a Vipers gazdasági helyzete kontroll alatt áll, ezért kivette szabadságát, s külföldre utazott nyaralni. Közben jött a hír, hogy klubja eladja őt. „Először nem hittem el. Gondoltam, másképp is meg tudják oldali a problémát, de a hír hallatán rájöttem, hogy komoly a baj. Megdöbbentem” – írta az orosz kézisztár. 

A Vipers elnöke elárulta a VG-nek, hogy ők meg akarták tartani kiváló jobbátlövőjüket, de eljutottak odáig, hogy kötelező volt az eladás mellett dönteni. „Mesés játékos, bárhol játszik, azt a klubot jobbá teszi, de nem tudtuk megtartani. Ha nem adtuk volna el, idén ősszel csődbe mentünk volna... Több pénzt is kaphattunk volna érte, három vevő is volt, de ha már mennie kellett, ragaszkodott egy klubhoz” – mondta Peter Gitmark. 

A váltás pikantériája, hogy a Brest és a Vipers ősszel találkozik egymással a Bajnokok Ligájában. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik