A győri kézisek legyőzték a Metzet felkészülési mérkőzésen

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 15:38
Hatadou Sako most debütált a győrieknél (Fotó: Győri Audi ETO KC)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata vasárnap felkészülési mérkőzésen legyőzte a francia Metzet.

A győriek az olimpia miatt egyetlen felkészülési mérkőzést iktattak a programjukba, ezt vasárnap mintegy 1500 néző előtt játszották a Metz ellen. A magyar csapatnál apró sérülésük miatt elővigyázatosságból Estelle Nze Minko, Bruna de Paula és Rju Un Hit sem lépett pályára, míg Veronica Kristiansen várandóssága miatt hagyta ki a mérkőzést, ahogy természetesen az idény nagy részét is ki fogja.

Per Johansson az összecsapáson a Sandra Toft – Emilie Hovden, Dione Housheer, Kari Brattset Dale, Kelly Dulfer, Kristina Jörgensen, Fodor Csenge kezdőt küldte pályára Vámos Petra és Szemerey Zsófia csapata ellen. A meccs elején a szűk ötnapos felkészülés után lassan lendült játékba az ETO, 4–7 és 7–10 is volt az állás az első félidőben, miután a zöld-fehérek megkezdték a felzárkózást, és a szünet előtt átvették a vezetést. A második félidőt a Metzből szerződtetett Hatadou Sako büntető hárításával kezdte, majd sorozatban öt metzi lövést hárítva szerzett örömet a győri szurkolótábornak. A második játékrészben az ETO növelte előnyét, és hétgólos különbséggel győzött. 

„Néhányan a lányok közül kicsit idegesen kezdték a találkozót, hiszen először játszottak az arénában, és támadásban így rosszul jöttünk ki a támadásokból, ezekből pedig a Metz sok gólt szerzett a kontratámadások végén – értékelt Per Johansson a klub honlapján. – Ezt a periódust magunk mögött hagyva kilenc–négyes sorozatot produkáltunk, nagyszerűen működött a védelmünk, amivel nagyon elégedett vagyok, és Hatadou Sako, valamint Sandra Toft is megmutatta, hogy jó kapus. A végjátékban már voltak szép támadásaink, de úgy gondolom, három-négy kézilabdás edzés után többet kaptam a csapattól, mint vártam. Vékony kerettel álltunk ki, de okosan cseréltünk, és mindenki lehetőséghez jutott.”

A győri csapat legközelebb szeptember 3-án a Mosonmagyaróvár ellen lép pályára, immár a női NB I rajtján. 

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri Audi ETO KC–Metz (francia) 27–20 (14–12)
G: Hovden, Housheer 5-5, Brattsett Dale, Jörgensen, Breistöl, Blohm 3-3, Van Wetering 2, Fodor, Dulfer, Győri-Lukács, ill. Valentini, Pineau 5-5, Granier 4, Grandveau 2, Flippes, Chambertin, Augustine, Mlamali

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik