Európai kézilabdaligák: kilenc magyar gól a lengyel bajnokcsapatban

Vágólapra másolva!
2024.08.31. 22:31
Fazekas Gergő négy gólt szerzett (Fotó: Facebook/Energa Wyrbzeze Gdansk)
Kilenc magyar gól született a címvédő Orlen Wisla Plock idénybeli első mérkőzésén a lengyel férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszának első fordulójában.

A liga honlapja szerint Szita Zoltán öt, az ugyancsak olimpikon Fazekas Gergő négy alkalommal talált a hálóba a Wybrzeze Gdansk otthonában 32–19-re megnyert meccsen.

Rosta Miklós két góllal járult hozzá a román bajnokságban a címvédő Dinamo Bucuresti 34–26-os sikeréhez a CSM Constanta otthonában.

Az Európa-liga selejtezőjében a német MT Melsungen házigazdaként 28–23-ra legyőzte a norvég Elverumot. A hazaiaknál Sipos Adrián egy alkalommal volt eredményes, a vendégeknél Lukács Péter mind az öt lövését gólra váltotta.

A térdműtét után visszatért Bartók Donát négy góllal járult hozzá a címvédő Kadetten Schaffhausen 39–32-es hazai sikeréhez a BSV Bern ellen a svájci élvonalban.

A német női szuperkupát a bajnok HC Ludwigsburg nyerte, amely 32–24-re verte meg Woth Péter vezetőedző kupagyőztes együttesét, a TuS Metzingent. Faluvégi Dorottya egy találattal járult hozzá a Bajnokok Ligája-ezüstérmes csapat sikeréhez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik