Kristine Breistöl: Az ETO-nál nincs nagyobb lehetőség

JAKUS BARNABÁSJAKUS BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 09:35
Kristine Breistöl sok jót hallott új klubjáról norvég honfitársaitól (Fotó: Dömötör Csaba)
Olimpiai bajnok norvég balátlövővel erősített a Bajnokok Ligája-címvédő Győr női kézilabdacsapata a hamarosan kezdődő idényre. Kristine Breistöl lapunknak elárulta, mit mondott neki Stine Oftedal, melyek voltak a legfőbb érvek a győriek mellett és miért akarta magát kényelmetlen helyzetben találni.


– Friss olimpiai bajnokként érkezett Győrbe. Hogyan élte meg a párizsi játékokat?
– Fantasztikus és nagyon különleges élmény volt az egész sorozat, meg persze az is, hogy megnyertük – mondta a Nemzeti Sportnak Kris­tine Breistöl, a Győri Audi ETO KC új norvég balátlövője. – Nagyon erős a mostani válogatottunk, összetartó közösséget alkotunk. Bár az első mérkőzésünket elveszítettük Svédország ellen, de közös erővel és munkával tovább tudtunk lépni, és végigcsináltunk egy igazán emlékezetes nyarat, amelynek a végén mindenki boldog volt.

– Cserébe viszont a pihenésre és feltöltődésre nem sok ideje jutott…
– Az olimpia után öt-hat napot töltöttem otthon, azt azért próbáltam hasznosan eltölteni. Utána már utaztam is Győrbe. Izgatottan jöttem, kíváncsi vagyok az új csapatra és a közös munkára. Azt érzem, készen állok az új idényre.

Született: 1993. augusztus 23., Oslo
Állampolgársága: norvég
Sportága: kézilabda
Posztja: balátlövő
Klubjai: Baekkelagets SK (2009–2012), Larvik (2012–2018), Team Esbjerg (dán, 2018–2024), Győr (2024–)
Kiemelkedő eredményei: olimpiai bajnok (2024), olimpiai 3. (2020), világbajnok (2021), vb-2. (2023), 2x Európa-bajnok (2020, 2022), BL-3. (2024), EHF-kupa-döntős (2019), 4x norvég bajnok (2013–2016), 4x dán bajnok (2019, 2020, 2023, 2024), 4x Norvég Kupa-győztes (2013–2016), 4x Dán Kupa-győztes (2021–2024)
Kristine BREISTÖL

– Milyenek az első benyomásai új klubjánál?
– Remek a hangulat, jólesett a fogadtatás, a társak kedvesek, befogadóak. Sok minden történik az első napokban, ismerkedem a körülményekkel, de eddig minden nagyon tetszik, várom a folytatást.

– Több mint egy éve tudja már, hogy nyártól az ETO játékosa lesz. Gyakran jutott eszébe az eltelt időszakban, hogy hamarosan új szakasz következik a pályafutásában?
– Persze hogy gondoltam rá, főleg amikor az előző idényben a győriek ellen játszottam. Jó döntésnek tartom, hogy korábban elköteleztem magam az ETO mellett, így mentálisan is tudtam már készülni a váltásra, egyúttal ki tudtam élvezni az utolsó esbjergi évemet. Szép időszakot töltöttem Dániában, de úgy éreztem, valami újra van szükségem, a győrieknél pedig nincs nagyobb lehetőség.

– Mi szólt még az ETO mellett?
– Nehéz lenne csak egy érvet vagy okot megnevezni. Amióta kézilabdázom, a győri a leginkább kiemelkedő klub, sok jót hallottam erről a honfitársaimtól és a csapat korábbi játékosaitól. Egyúttal másra is vágytam, a magyar bajnokságban szerepelhetek, új arcokat ismerhetek meg csapattársként és ellenfélként. Ha sokáig ugyanabban az együttesnél szerepelsz, elkényelmesedhetsz, most viszont eljött az idő, hogy úgymond kényelmetlen helyzetben találjam magam, szerettem volna, hogy én legyek a friss ember csapatban, aki valami újat tapasztalhat.

– Ha már honfitársak: Stine Oftedalt váltja a Rába partján. Miket mesélt önnek az élményeiről?
– Mesélt, és csupa kiváló dolgot mondott. Különleges szituáció mindenkinek, hogy ő már nincs itt, de igyekszünk kihozni magunkból a legtöbbet.

– Milyen személyes célokat fogalmazott meg a következő idényével kapcsolatban?
– Azt, hogy abban a szerepben, amit majd kapok, a lehető legnagyobb mértékben hozzá tudjak járulni a klub által kitűzött célok eléréséhez. Mindent meg akarunk nyerni, én pedig napról napra keményen dolgozom majd, hogy a legjobb formámat tudjam hozni.

A Győri Audi ETO KC szombati beszámolója szerint a szintén friss olimpiai bajnok norvég átlövő, Veronica Kristiansen második gyermekét várja, ezért várhatóan a 2024–2025-ös idény utolsó harmadában csatlakozhat újra a csapattársaihoz. „Egy gyermek érkezése minden alkalommal öröm. Szívből gratulálok Veronicának, párjának és a családnak. Természetesen visszavárjuk Vikkit a szülést követően a csapatba” – mondta Endrődi Péter ügyvezető a klub honlapjának.
Veronica Kristiansen újra gyermeket vár

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik