Sipos Adrián: Mindenki többet várt az olimpiától

K. B./MTIK. B./MTI
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 18:22
Sipos Adrián felemásan értékeli az olimpián történteket (Fotó: Török Attila, archív)
Sipos Adrián szerint mindenki többet várt a párizsi olimpián a magyar férfi kézilabda-válogatottól, amely a tizedik helyen végzett.

„Egy kicsi szomorúság is van bennem, és egy kis öröm is” – összegezte röviden az olimpiai szereplést vasárnap az MTI-nek adott interjúban a német MT Melsungen beállója.

A magyarok egy győzelemmel és négy vereséggel csoportjuk ötödik helyén végeztek a francia fővárosban, így nem jutottak tovább a negyeddöntőbe, és összességében a tizedik helyen zártak.

Sipos szerint a mutatott játékuk örömre és optimizmusra ad okot, mert bár voltak gyengébb időszakok, de alapvetően minden meccsen jól teljesített az egész csapat, és ez a jövőre nézve nagy pozitívum. Az viszont nagy negatívum szerinte, hogy mindezek ellenére sem jöttek a pontok, a győzelmek, mert talán egy kis szerencse is hiányzott számukra.

„Sajnálom ezt a részét, hiszen többet várt mindenki ettől az olimpiától. Ez a csapat többet tud elérni, és szerintem mindenki azért ment oda, hogy a legjobb eredményt érje el. Sajnos, ez nem sikerült” – magyarázta a beálló.

Leszögezte, annak nagyon kell örülni, hogy ott lehettek az ötkarikás játékokon, szerinte ez is óriási dolog, és „azt szeretném megígérni, hogy ha a következő olimpián ott leszünk, akkor ennél jobb eredményt érünk el.”

Hozzátette, nem volt sok szabadidejük a párizsi viadal után, minden játékosnak körülbelül egy hét jut ilyenkor. Ő próbált a családjával pihenni, maximálisan félrerakni a kézilabdát és teljesen más dolgokra összpontosítani. Miután visszatért, rögtön főszerep várt rá a Melsungenben, mert a másik két beállójuk sérült.

A Kasselben rendezett Probonio Sommermärchen Turnier első napján, szombaton a Melsungen 27–23-ra kikapott a Szegedtől, vasárnap pedig 37–37-es döntetlent játszott a német bajnok SC Magdeburggal, de a hétméterespárbajt utóbbi nyerte 6–5-re. Sipos mindkét találkozón egy gólt lőtt.

„Örülök, hogy ilyen csapat ellen ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani, ráadásul úgy, hogy tegnap is kemény meccsünk volt és nagyon keveset pihenhettünk” – mondta a vasárnapi mérkőzésről a beálló.

Elárulta, majdnem minden poszton vannak sérültjeik, vagyis nincs egyszerű dolguk, de mindenki odatette magát mindkét felkészülési meccsen.

A Melsungen az előző idényben a bajnokságban ötödik, a Német Kupában második lett. Sipos szerint bőven túlteljesítették a várakozásokat, jól ment a csapatnak, és hoztak pozitív, illetve negatív meglepetéseket is.

„Voltak dolgok, amiket jobban tudtunk volna csinálni, de akik régebb óta itt vannak, azok azt mondják, hogy nagyon sokat változott a csapat, mind játékban, mind felfogásban, és ennek nagyon örülök. Úgy érzem, ez egy nagyon jó szezon volt, mert a Bundesligában ötödiknek lenni nem egyszerű. Nagyon szoros volt a végjáték, minden meccs irtózatosan nehéz, sosem lehet félvállról venni” – nyilatkozta.

Felidézte, hogy egy évvel ezelőtt azt mondta, éremért szeretne játszani minden sorozatban, de a bajnoki ötödik helyük is nagy teljesítmény volt.

Az Európa-liga selejtezőjében a Lukács Pétert foglalkoztató norvég Elverum HB lesz a Melsungen ellenfele. Az első meccset jövő szombaton, a visszavágót szeptember 7-én játsszák.

„Jó és futós csapat lesz az ellenfelünk. Évek óta ott van a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában, vannak tapasztalt játékosai. Jól játszottak tavaly is, nagyon szoros meccseket vívtak a bajnok Kolstaddal, úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk. Remélem, hogy a sérültjeink közül néhányan vissza tudnak jönni, és egy kicsit segítenek a csapat rotációján, hogy mindenki frissebben tudjon játszani” – magyarázta Sipos.

Hozzáfűzte, nem vár könnyű meccseket, de egy kicsit esélyesebbnek tartja a Melsungent, és reméli, hogy ezt a pályán is meg tudják mutatni.

„Teljes gőzzel azért fogunk harcolni, hogy bejussunk a csoportkörbe” – szögezte le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik