„Azt gondolom, jó úton járok” – Szikora Melinda az új klubjáról

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 17:53
Jól érzi magát új klubjában Szikora Melinda (Fotó. facebook/Chambray Touraine)
A magyar női kézilabda-válogatott Franciaországban légióskodó kapusa, Szikora Melinda az M1-nek mesélt az új csapatáról és a felépüléséről a súlyos sérülése után.

A 35 éves kapus – aki márciusban távozott a német SG BBM Bietigheimtől és csatlakozott a francia Chambray Touraine-hez – elárulta, máris megtalálta a helyét az új gárdájánál. 

Már tényleg beilleszkedtem, a bajnokság is elkezdődött, szóval azt gondolom, jó úton járok – osztotta meg Szikora Melinda. – Még kell egy kis idő, míg belerázódom a mérkőzésekbe, mert hónapokig kiestem a kézilabdából, úgyhogy most azon dolgozom, hogy visszanyerjem a formámat. Könnyen fel tudtam venni a ritmust, de nyilván vannak nyelvi nehézségek, ellentétben Németországgal itt minden franciául megy, az edzésektől kezdve az öltözőig végig franciául beszélnek. A kézis szavak már jól mennek, nyilván azokat hallom a legtöbbet, de egyébként még van hova fejlődnöm.”

A 44-szeres magyar válogatott játékos csapata jelenlegi formájáról is említést tett. 

„Az első mérkőzésen katasztrofális volt a játékunk, de a Brest bomba erős. Azóta már fejlődtünk, a Metz ellen már fel tudtuk venni a ritmust. Azt tudjuk viszont, hogy nekünk nem ezzel a két csapattal kell majd megküzdenünk a bajnoki helyezésért.”

A témánál maradva a rutinos kapus elmondta az M1-nek, mik az elvárások az idénnyel kapcsolatban. 

„Örülnék egy bronzéremnek a bajnokságban, de ha reálisabban nézem és oda tudunk érni a negyedik helyre, amivel egy európai kupapozíciót meg tudunk csípni, azzal én nagyon boldog és elégedett leszek. Egy építkező csapatról van szó, melynek részese lehetek, ilyen szempontból boldog vagyok, hogy itt lehetek, egy új országban új bajnokságot próbálhatok ki. Nem a kupákért harcolunk, de jó célok vannak itt is, ezekért is jó érzés küzdeni.”

Az egyéni céljaival kapcsolatban pedig Szikora azt fogalmazta meg, hogy elsősorban szeretné visszaépíteni magát a sérülése előtti állapotára. 

Az interjúban szó esett még természetesen a válogatott szereplésről is. 

Még kell azon dolgoznom, hogy újra önmagam legyek, most olyan 95 százalékos állapotban vagyok, úgy gondolom. Egyelőre a klubomra kell koncentrálnom. Természetesen egy válogatott meghívó nagy elismerés egy sportoló számára, de jelenleg minél többet kell itt játszanom, ez a feladat.”

A válogatott kapus hozzátette, az együttes eredményei alapján nem lepte meg, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség hosszabbított a szövetségi kapitánnyal, Golovin Vlagyimirral.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik