Darja Dmitrijeva: Ha meghallod a Fradi-tábort, úgy érzed, mindent jobban akarsz csinálni

JAKUS BARNABÁSJAKUS BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.09. 09:09
Darja Dmitrijeva (Fotó: Árvai Károly)
Kilencgólos sikerrel kezdte a Bajnokok Ligáját az FTC női kézilabdacsapata, a Nyköbing elleni érdi győzelemből kivette a részét a klub két új orosz igazolása, Darja Dmitrijeva és Valerija Maszlova is, az utóbbi elmondta, hogyan tudott együtt játszani poszttársával, Klujber Katrinnal.

BERAGADT AZ ELEJÉN a magyar bajnok, az FTC-Rail Cargo Hungaria 1–0 után legközelebb a 15. percben vezetett a Bajnokok Ligája új idényének első csoportmérkőzésén. Az érdi sportcsarnokban szombat délután az ellenfél a sorozatba a 2017–2018-as idény után visszatérő dán Nyköbing volt. Az első félidő végig szorosan alakult, a felek egygólos Fradi-vezetéssel vonulhattak szünetre. A magyar bajnok vezetőedzője, Allan Heine sokat kísérletezett támadásban, forgatta játékosait, a második játékrészre pedig együtt küldte ki a két jobbátlövőt, Klujber Katrint és a kerethez nyáron csatlakozó Valerija Maszlovát.

Ez a húzása bejött, a Fradi meglépett, a differencia egyre nőtt, a dánok pedig nem tudták tartani a lépést. A fővárosi zöld-fehérek végül 31–22-es sikert arattak. A négy gólig jutó Valerija Maszlova lapunk kérdésére elmondta, a győzelem kulcsa az volt, hogy a második félidőre a védekezésük feljavult. „Biztos vagyok benne, hogy támadásban is jobbak leszünk. Klujber Katrinnal remekül segítettük egymást, hasznosan dolgoztunk együtt. A játékunk egyelőre még nem megy olyan simán, mint ahogyan mennie kellene, de a korábbi meccseinkhez képest előbbre tartunk” – tette hozzá az átlövő.

Honfitársa, a hatgólos Darja Dmitrijeva fantasztikus első benyomásokról beszélt: „Csodálatos a hangulat ebben az arénában! Amikor ellenfélként érkezel a Fradihoz, nem is hallod, mint mond a csapattársad. Ha viszont neked szól a támogatás, úgy érzed, tol előre a tábor, és mindent jobban akarsz csinálni.” Az irányító szerint ezen a találkozón Allan Heine meg akarta nézni, a különféle szituációkra hogyan reagál a csapat, a keretben nagyon sok jó játékos van, a kispad pedig végre erős, így mindenki tud pihenni.

A ferencvárosiakra szerdán bajnoki mérkőzés vár, az előző idényben ­bronzérmes mosonmagyaróváriakhoz látogatnak, szombaton pedig a Podravka Vegeta érkezik a BL-ben Érdre. Dmitrijeva a kaproncaiakról elmondta, ellenük sosem könnyű játszani, egész más tempóban kézilabdáznak. A horvátok hazai környezetben vereséggel kezdték a Bajnokok Ligáját, a Krim Ljubljana 24–23-ra nyert ellenük.


Allan HEINE, az FTC vezetőedzője: – Ez a csapat hihetetlenül erős a nehéz helyzetekben, nagyon jó mentalitású játékosok alkotják a keretet, az atmoszféra pedig remek. Az idény elején járunk, ezt láthattuk az első játékrészben, de örülök, hogy ezt kezeltük, aztán a második félidőben feljavultunk. A védekezésünkbe fektetett energiánk hitet és bizalmat adott támadásban is. Az a lényeg, hogy a játékosok mindent beleadtak, és fejlődni tudtak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik