Kilencgólos győzelemmel kezdte a női kézi BL-t a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2024.09.07. 17:32
Sokkal jobb volt a magyar csapat (Fotó: Árvai Károly)
A női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 1. fordulójában a FTC-Rail Cargo Hungaria Érden 31–22-re megverte a Nyköbing Falstert.

 

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–NYKÖBING FALSTER HB (dán) 31–22 (15–14)
Érd, 1400 néző. V: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak)
FTC: GLAUSER – Malestein 4, KLUJBER 6 (1), Lekics 1, Edwige 1, Bölk, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Tomori, DMITRIJEVA 6, O. Kanor 2, Simon P., Cvijics 3, MASZLOVA 4 (1), Hársfalvi 2. Edző: Allan Heine
NYKÖBING: Börjesson – Magnussen 3, KIELSTRUP 6, Eiberg 1, Von Pereira 3 (3), Aar 2, Sprengers. Csere: Fiskerstrand (kapus), Obaidli 1, Wulff 2, Bardrum 1, Niakaté 1, L. Kristiansen, M. Vestergaard 2, Skovlund Schmidt. Edző: Jakob Larsen
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 11. p.: 4–5. 15. p.: 7–6. 19. p.: 8–9. 24. p.: 11–9. 27. p.: 12–12. 35. p.: 19–14. 41. p.: 21–16. 49. p.: 25–19. 56. p.: 29–22
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/3
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Ahogyan hét közben a Budaörs ellen, úgy most is picit beragadtunk az eleján. Nem ez volt a terv, szeretnénk mindkét félidőben azonos szinten játszani. A szünet után jó mentalitással jöttünk ki, ezzel eldöntve a meccset. A Nyköbing energikusan, nyomás nélkül játszott, a hét a hat elleni támadójátékukkal sok csapat dolgát meg fogja nehezíteni a BL-ben.
Jakob Larsen: – Az eleje rendben volt, főleg a védekezésünkkel voltam elégedett. Aztán ahogyan haladt előre a mérkőzés, fizikailag sikerült fölénk nőnie az FTC-nek.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hazai pályán kezdte szereplését a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája új idényében. Az Érd Arénába érkező zöld-fehér szurkolók érthetően felfokozottan várták a dán Nyköbing elleni első csoportmérkőzést, hiszen az előző kiírásban megnyert hazai dupla után a nyáron tovább erősödött a csapat. A két orosz, Darja Dmitrijeva és Valerija Maszlova, valamint a két francia sztár, Laura Glauser és Orlane Kanor is hírnevéhez méltó vastapsban részesült a bemutatásnál.

A Fradi 19-es meccskeretéből hárman, Böde-Bíró Blanka, Szöllősi-Zácsik Szandra és Pap Dorka maradt ki. Az idény első felében a ferencvárosiak dán edzője, Allan Heinének a kirakós minden darabját a megfelelő helyre kell illesztenie Ez nem könnyű, mert közben pontokat is kell gyűjtenie. Ennek megfelelően rendesen forgatta is a csapatát már a Nyköbing elleni első félidőben. Szinte minden támadásban más összetételben küldte fel együttesét.

 

A kezdőcsapat még a megszokott és már bevált első sor volt, a kivételt a kapusposzt jelentette, a gólvonal előtt Glausert láthattuk. Mivel a francia kapus jól védett, ezért a szélsők mellett ő jelentette a pályán az állandóságot, nem cserélt a kapuban Heine. Az egyetlen kivétel egy hétméteres volt, amit a francia klasszis helyére beszálló magyar válogatott Janurik Kinga sikerrel hárított. A dánok lendületes játékkal 5–2-re megléptek, ezután az FTC egyre többször tudott gátat szabni a gyors átmenetekre építő támadójátékuknak.

Dmitrijeva első góljával 7–6-nál a vezetés is meglett, az orosz irányító hamar bizonyította, hogy mekkora erőssége lehet a Ferencvárosnak a jövőben. Az egygólos különbséget is az ő okos találatával tartotta meg a szünetre az FTC. (15–14)

A második játékrész előtt Heine úgy döntött, hogy kipróbálja, milyen, amikor két jobbátlövője, Klujber Katrin és Maszlova egyszerre rohamoz a pályán. Ebből egyhamar kisebb Klujber-show lett, a magyar válogatott játékos megmutatta sokoldalúságát támadásban, amivel a zöld-fehérek tíz perc alatt öttel meg is léptek.

A Nyköbingnek innen már nem volt visszaút, mert Maszlova sem akart lemaradni poszttársától, a mosolygós orosz is betalált a szélről és hetesből is, és gólpasszokat osztott ki a szerb beálló Dragana Cvijicsnek.

A vége 31–22 lett, ezzel az FTC megtette az első lépést, hogy 2023 után visszatérjen a sorozat budapesti négyes döntőjébe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik