Európai kézilabdaligák: Ogonovszky Eszter kilenc gólt dobott

Vágólapra másolva!
2024.09.21. 22:30
Ogonovszky Eszter (középen) kilenc gólt lőtt, de csapata kikapott (Fotó: berabera.com)
Ogonovszky Eszter kilenc gólt lőtt a címvédő Super Amara Bera Bera csapatában, amely 33–31-re kikapott az Atticgo BM Elche otthonában a spanyol női kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A San Sebastián-i együttes veresége azért számít meglepetésnek, mert két héttel ezelőtt 28–19-re legyőzte az Elchét az ibériai szuperkupa döntőjében – azon a meccsen Ogonovszky Eszter hat gólt lőtt.

A német élvonalban Szabó Anna négy, az olimpikon Kuczora Csenge három góllal segítette a Thüringer HC-t, amely 36–29-re nyert Woth Péter vezetőedző együttese, a kupagyőztes TuS Metzingen otthonában.

Debre Viktor vezetőedző csapata, a Dunaszerdahely otthon 40–28-ra nyert a DHK Baník Most ellen a szlovák-cseh közös női bajnokságban, a Mol Extraligában. A hazaiaknál Pénzes Mónika hat, Sári Barbara öt alkalommal talált be.

Planéta Szimonetta háromszor volt eredményes az MKS Lublin színeiben, amely otthon 31–23-ra verte meg a Piotrcoviát a lengyel bajnokságban.

Szita Zoltán ugyancsak három góllal vette ki részét a címvédő és kupagyőztes Orlen Wisla Plock 30–23-as hazai győzelméből a Rebud Ostrovia ellen a lengyel férfiélvonalban. Klubtársa, Fazekas Gergő ezúttal nem szerepelt a keretben.

Jánosi Tamás öt gólt lőtt az Ángel Ximénez Puente Genil együttesében, amely 29–26-ra kikapott a Bathco BM Torrelavega otthonában a spanyol bajnokságban.

Bartók Donát két találattal segítette a címvédő Kadetten Schaffhausent, amely 29–28-re győzött az újonc HSC Kreuzlingen vendégeként a svájci bajnokságban.

Sipos Adrián egyszer talált be a Rhein-Neckar Löwen hálójába, de csapata, az MT Melsungen 31–26-ra kikapott idegenben a német Bundesligában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik