Faluvégi Dorottya: A szokásosnál is éhesebb voltam már a kézilabdára

J. B. J. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.27. 07:45
Fűti a bizonyítási vágy Faluvégi Dorottyát, a válogatottban és klubjában is nagy céljai vannak (FOTÓ: KOVÁCS PÉTER)
A magyar női kézilabda-válogatott olimpiai keretébe nem hívták meg a jobbszélsőt, a románok ellen felkészülési mérkőzéseken viszont számít rá Golovin Vlagyimir. Faluvégi a Nemzeti Sportnak elmondta, hogyan alakult a nyara, és a bizonyítási vágy is szóba került.

 

ELSŐRE ÚGY TŰNHET, hogy klubot váltott a nyáron Faluvégi Dorottya, hiszen az előző idényben a német bajnok és Bajnokok Ligája-ezüstérmes Bietigheim csapatát erősítette, az új kiírásban pedig a Ludwigsburg keretében találjuk. Átigazolás azonban nem történt, a csapat költözött arrébb Baden-Württemberg tartományon belül. „Minimális mértékben érintett mindez bennünket, hiszen a BL-mérkőzéseinket már az előző idényben is Ludwigsburgban játszottuk, úgyhogy ismerős volt a közeg – mondta a Nemzeti Sportnak a jobbszélső. – A klub vezetőségében történt némi változás, a szakmai stábhoz azonban nem nyúltak.”

Az új idényt német Szuperkupa-győzelemmel indította a klub, a bajnokságban pedig mindkét mérkőzését megnyerte, ám a BL-ben csak a harmadik találkozón jött az első siker.

„Nehezen kezdtünk, az Odense ellen idegenben, a Győrrel szemben hazai pályán maradtunk alul. Ha ezekkel az ellenfelekkel kicsivel később találkozunk, már sokkal szebb arcunkat tudjuk mutatni, mert látszik még a játékunkon, hogy augusztusban mindössze egy hetet töltöttünk együtt azokkal, akik az olimpia után csatlakoztak. Amikor elindult az évad, örültünk, hogy tudtuk egymásról, kinek milyen nyara volt. Múlt hétvégén a Rapid Bucuresti ellen már jobban néztünk ki, kezd összeérni a csapat.”

A Bukarestben elért 39–27-es sikerből Faluvégi nyolc találattal vette ki a részét, amivel bekerült a BL-forduló válogatottjába.

A szélső július elején nem kapott meghívót a párizsi játékokon hatodik helyezést elérő válogatottba. „Mivel a nyáron sokan szerepeltek az olimpián, az otthon maradókkal főleg erőnléti edzéseket végeztünk. Ki voltunk már éhezve a kézilabdára, vártuk, hogy mindenki visszajöjjön, magamon is éreztem a rajt előtt, hogy éhesebb vagyok a játékra, mint szoktam.”

Hozzátette, szeretne bizonyítani saját magának és a környezetének is.

„Bízom benne, hogy jól teljesítünk a románok ellen, a csütörtöki után a szombati mérkőzésre már alaposabban kiismerjük egymást. Remélem, élvezni tudjuk a hazai közeget, és elégedetten mehetünk vissza a klubunkba.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik