Férfi kézilabda BL: Fazekas és Szita csapata vereséggel kezdett; nehezen nyert a PSG

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.11. 22:32
A Paris Saint-Germain nehéz győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligájában (Fotó: PSG, archív)
A kora esti találkozók után szerdán újabb két meccset rendeztek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában: a Fazekas Gergőt és Szita Zoltánt is soraiban tudó Wisla Plock sima vereséget szenvedett a Sportingtól, míg a Paris Saint-Germain a vártnál sokkal nehezebb győzelemmel kezdte meg szereplését a sorozatban.

Sporting–Wisla Plock. A portugál Sporting számított a Wisla Plock elleni találkozó esélyesének, ennek megfelelően a szünetben három góllal vezetett is. A csapatok közötti különbség azonban ekkor még kevésbé mutatkozott meg, a második félidőben viszont már annál inkább kinyílt az olló. A lisszaboniak végig vezetve, hétgólos különbséggel nyerték meg a találkozót. S ami a magyarokat illeti: a Wislánál Fazekas Gergő és Szita Zoltán is lehetőséget kapott, előbbi hat lövésből öt gólt szerzett, utóbbi három próbálkozásból kétszer volt eredményes.

PSG–Eurofarm Peliszter. A sorozat egyik állandó esélyese, a Paris Saint-Germain úgy kezdte a Peliszter elleni találkozót, ahogy az elvárható is volt: remek dolgokat mutatott támadásban, ennek volt köszönhető, hogy a szünetben magabiztosan, 18–13-ra vezetett. Ekkor még semmi jel sem utalt arra, hogy izgalmas lesz a meccs vége, ám, mint kiderült, az lett, nem is kicsit. A Peliszter fokozatosan elkezdett felzárkózni ellenfelére, s majdnem teljesen eltüntette a különbséget. Az utolsó percet már csak egygólos párizsi vezetésről kezdték meg a felek, de a 12 másodperccel a meccs vége előtt gólt dobott a PSG, amivel 31–29-re megnyerte a találkozót.

SZERDAI LÉGIÓSKÖRKÉP

Hanusz Egon – csapata legeredményesebb játékosaként – hét góllal járult hozzá a Benfica 31-24-es sikeréhez a Marítimo Madeira SAD otthonában a portugál élvonalban.

Bartók Donát három találata ellenére a címvédő Kadetten Schaffhausen otthon 38–36-ra kikapott a Kriens-Luzerntől a svájci bajnokság rangadóján.

A francia bajnokságban Szűcs Bence egy góllal zárt a Dunkerque együttesében, amely 37–34-re kikapott a Limoges vendégeként.

Pásztor Noémi két gól szerzett a román női bajnokságban címvédő CSM Bucuresti csapatában, amely otthon 38–24-re verte a Magura Cisnadiét. A fővárosiak továbbra is százszázalékosak, akárcsak a Gloria Bistrita-Nasaud, amely 24–22-re győzött a Rapid Bucuresti otthonában. Kácsor Gréta egyszer talált be a vendégeknél, Korsós Dorina négyszer volt eredményes az előző idényben ezüstérmes Rapidban.

A francia női bajnokságban Szabó Edina vezetőedző csapata, a Saint Amand Porte du Hainaut otthon 30–27-re kikapott a JDA Bourgogne Dijontól.

Háfra Noémi egyszer volt eredményes a Bajnokok Ligája-ezüstérmes HB Ludwigsburgban, amely 33–28-ra nyert a HSG Bensheim/Auerbach otthonában a német első osztályban.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
PSG (francia)–Eurofarm Peliszter (északmacedón) 31–29 (18–13)
Sporting CP (portugál)–Wisla Plock (lengyel) 34–29 (17–14)
B-CSOPORT
Kolstad (norvég)–Barca (spanyol) 30–35 (13–20)
Aalborg (dán)–Nantes (francia) 38–31 (16–17)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik