Kézilabda: két volt győri is lehet még az elmúlt idény MVP-je az EHF-nél

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 14:11
Két volt győri is ez előző idény MVP-jelöltjei között (Fotó: EHF)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos oldalán jelentette be, melyik három férfi és három női kézilabdázó kaphatja meg az előző idény legértékesebb játékosának járó címet (MVP).

Az EHF korábban már bejelentette az év csapatát a férfiaknál és a nőknél is, most azonban a nyolc-nyolc játékost három-háromra szűkítették le az MVP-címre esélyesek körét. 

A férfiaknál a Barcelona jobbátlövője, Dika Men és kapusa, Emil Nielsen, valamint a Magdeburg dán védője, Magnus Saugstrup nyerheti el a címet.

A nőknél két játékos is esélyes még a Győri ETO előző idénybeli csapatából, hiszen a nyáron visszavonult Stine Oftedal és – a már Esbjergben játszó – Line Haugsted is benne van a legjobb háromban a francia Chloé Valentini mellett. 

Ez azonban azt jelenti, hogy már nincs versenyben a magyar válogatott Győri-Lukács Viktória, a szintén Győrben védő Sandra Toft és a Telekom Veszprém beállója, Ludovic Fabregas sem, akiket az All Star-csapatba még beválasztottak a nyáron. 

A végső győztest december 14-én, a EHF éves díjátadó gáláján hirdetik ki a részben magyar rendezésű Európa-bajnokság záró hétvégéjén. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik